Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

06 грудня 2023, 13:29

Мадуро готує анексію територій сусідньої Гаяни та оголосив 24-й штат Венесуели

Президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про намір зробити у майбутньому сусідню Гаяну 24-м штатом своєї країни, представивши новий зразок переробленої карти Венесуели. У заклику до Національної асамблеї, Мадуро пропонує ухвалити закон щодо анексії регіону Ессекібо в Гаяні та створення нового штату Гаяна-Ессекібо у межах Венесуели.
05 грудня 2023, 16:33

За підтримки Катару було визволено з росії ще шістьох українських дітей

Державний міністр Катару з питань міжнародного співробітництва Лолва аль-Хатер оголосив, що росія погодилася звільнити ще шістьох українських дітей, які були депортовані, щоб вони могли повернутися до своїх сімей в Україні за посередництвом Катару. Ця група включає дітей віком від 8 до 15 років. Кілька дітей вже зустрілися з катарськими дипломатами у посольстві Катару у москві.
05 грудня 2023, 13:49

У експорті 3500 дронів на росю підозрюють фінські компанії

Дві компанії із Фінляндії опинились під підозрою у відправці продукції на росію, яка може потрапляти під санкції Європейського Союзу, зокрема, безпілотників. За даними співробітників відомства, ці компанії могли експортувати товари на росію загальною сумою понад три мільйони євро, а це щонайменше – 3500 дронів.
04 грудня 2023, 19:41

Парламент Болгарії може подолати вето президента на постачання Україні 100 БТРів

Президент Болгарії Румен Радев використав своє право вето для зупинки постачання 100 бронетранспортерів Україні, проте парламент планує подолати цю перепону. Національні збори мають намір переголосувати та відхилити вето президента. Радев виправдовує своє вето тим, що депутати не оцінили ступінь «непридатності» бронетранспортерів. Він вважає, що ці технічні засоби можуть знайти застосування внутрішньо в країні.
01 грудня 2023, 16:58

росію було виключено з ради Міжнародної морської організації

Країна-агресор, росія, не отримала підтримки для свого переобрання в раду Міжнародної морської організації (ММО) на 2024-2025 роки. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Twitter в п’ятницю, 1 грудня. За його словами, таке рішення є справедливим, оскільки "ніхто не завдав більшої шкоди вільному судноплавству за останні десятиліття, ніж росія".
01 грудня 2023, 13:49

Порошенко поскаржився, що прикордонники не випустили його за кордон

Прикордонники відмовили у виїзді народного депутата та п’ятого президента України Петра Порошенка за кордон. Речник Держприкордонслужби України, Андрій Демченко, повідомив, що це рішення прийнято у зв'язку зі скасуванням Верховною Радою його відрядження. У період дії воєнного стану народні депутати мають право перетинати кордон на виїзд на підставі відповідних рішень про службові відрядження.
30 листопада 2023, 13:17

Помер легендарний світовий політик Генрі Кіссінджер у віці 100 років

У віці 100 років пішов із життя Генрі Кіссінджер, колишній державний секретар США та видатний дипломат. Генрі Кіссінджер, лауреат Нобелівської премії миру, залишив великий слід та невимірний внесок у зовнішній політиці США. Навіть у сторічному віці він продовжував бути активним, співпрацював з Білим домом, випускав книги та давав свідчення перед важливими комітетами Конгресу.
29 листопада 2023, 21:28

Зеленський ознайомився з реалізацією програми патронату Данії над Миколаївщиною

Володимир Зеленський продовжив свій робочий візит, вирушивши до Миколаєва після візиту до Одеської області. Там він взяв участь у презентації проєктів, які реалізуються в межах патронату Королівства Данія над регіоном. Президент подякував прем’єр-міністру Данії Метте Фредеріксен, данському парламенту та суспільству за підтримку важливих проєктів в Україні та відзначив важливість реалізації програм патронату над Миколаївською областю.
28 листопада 2023, 17:30

Фінляндія повністю закриває кордон із росією з півночі 30 листопада

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо оголосив про тимчасове закриття всіх прикордонних переходів на кордоні з росією, наголошуючи на необхідності контролювати гібридну діяльність росії, яка впливає на безпеку Фінляндії. У зв'язку з перекриттям усіх пунктів пропуску, на даний час клопотання про надання притулку можна подати лише у портах та аеропортах. Власники приватних легкових автівок, зареєстрованих на росії, мають залишити Фінляндію до 16 березня 2024 року.
28 листопада 2023, 13:34

Суд арештував нардепа Лабазюка за масштабну корупцію в сфері відновлення

На два місяці Вищий антикорупційний суд відправив у СІЗО Сергія Лабазюка, народного депутата від групи "За майбутнє", дозволивши внести заставу у розмірі 40 мільйонів гривень. Депутата раніше спіймали на факті передачі хабаря міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександру Кубракову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафі Найєму.
26 листопада 2023, 18:25

Посилення блокади кордону: польські перевізники цілодобово обмежать пункт пропуску «Шегині»

З наступного понеділка, 27 листопада, блокада польськими перевізниками навколо пункту пропуску "Шегині" буде тривати цілодобово. Про це заявив речник Держприкордонслужби України, Андрій Демченко, під час участі у телемарафоні "Єдині новини".
26 листопада 2023, 16:31

Латвія пропонує посередництво у розблокуванні польсько-українського кордону

Офіційна Рига висловила заклик до Варшави щодо розв'язання проблеми, пов'язаної із блокадами на кордоні України та Польщі, та висловила готовність посприяти у цьому питанні. Про це стало відомо з повідомлення Міністерства закордонних справ Латвії. У суботу, 25 листопада, міністр закордонних справ Латвії Криш’яніс Каріньш обговорив ситуацію із польським міністром у справах ЄС Шимонем Шинковським вель Секом.
25 листопада 2023, 17:25

Швейцарія оголосила про виділення нового пакету допомоги для України понад 100 млн євро

Швейцарія оголосила про виділення нового пакету допомоги для України, що становить понад 100 млн євро. Про це президент країни Алан Берсе повідомив під час спільної пресконференції з президентами України, Латвії та премʼєр-міністром Литви у суботу, 25 листопада.
25 листопада 2023, 13:31

Президент Швейцарії прибув з робочим візитом до Києва

25 листопада до України прибув президент Швейцарії Ален Берсе. Він поділився фотографією, зробленою на залізничному вокзалі у Києві. За його словами, він планує взяти участь у міжнародному саміті з питань продовольчої безпеки та зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським. Раніше було повідомлено, що Швейцарія надасть Україні понад 100 млн євро на розмінування.
24 листопада 2023, 17:21

Евакуйовано вісім українців із Гази за останню добу

Протягом останніх 24 годин із Сектору Гази було вивезено вісім громадян України до Єгипту, а також 26 українців доставили з Єгипту до Молдови. Про це повідомив Олег Ніколенко, речник МЗС. Загалом під час першого етапу евакуації вдалося вивести 259 осіб з Гази.
24 листопада 2023, 14:06

Важливий візит: прем'єр-міністр Литви прибула до Києва

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте здійснила візит до Києва та проведе кілька днів в Україні, плануючи обговорити різноманітні важливі питання з українським керівництвом. У своєму дописі вона зазначила, що спочатку візиту вшанувала пам'ять українських захисників, які втратили свої життя у війні, яку розв’язала росія.
23 листопада 2023, 14:16

На росій вважають, що Європа становить загрозу для росії – кремль

Здається росія не створює загрози для Європи, а, навпаки, – ситуація є зовсім іншою, за словами речника кремля, дмитра пєскова, який висловив свої погляди в інтерв'ю у середу, 23 листопада. За думкою пєскова, Європа є "підконтрольним США континентом".
23 листопада 2023, 13:39

Knauf внесли до міжнародних спонсорів війни через роботу на росії

Німецька будівельна фірма Knauf з'явилася в списку та поповнила перелік міжнародних спонсорів війни через свою діяльність на росії, повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції. Згідно з даними Агентства, сьогодні Knauf є найбільшим німецьким інвестором у будівельній галузі на росії. Тільки за 2022 рік компанія сплатила до бюджету рф близько 117 мільйонів доларів.
22 листопада 2023, 17:03

Формат «Рамштайн» сприяв виділенню Україні понад $80 млрд

З квітня минулого року країни-учасниці Контактної групи з питань оборони України виділили на потреби ЗСУ понад 80 млрд доларів, заявив міністр оборони США Ллойд Остін на 17 засіданні групи у середу, 22 листопада. Міністр закликав Контактну групу посилити здатність України до протиповітряної оборони перед настанням зими. Єдність посилає путіну чіткий сигнал про те, що він не зможе перечекати нас або перемогти в змаганні волі.
22 листопада 2023, 14:52

В обмін на звільнення заручників Ізраїль уклав угоду про тимчасове припинення вогню

Вранці у середу, 22 листопада, уряд Ізраїлю схвалив унікальну угоду з ХАМАСом, що передбачає звільнення понад 50 ізраїльських заручників, утримуваних від часу терористичної атаки 7 жовтня. Згідно з інформацією від The Times of Israel, у рамках угоди Ізраїль зобов'язався припинити вогонь впродовж принаймні чотирьох днів.