Новини економіки. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

23 квітня 2024, 19:07

США приготували озброєння для України на $1 млрд - ЗМІ

США готують значний пакет військової допомоги для України на суму 1 млрд доларів. ЗСУ також отримають БМП Bradley, бронетранспортери M113, Humvee, а також ракети різного призначення та дальності. Також повідомлено, що більшість зброї з пакета допомоги США вже на складах у Німеччині й Польщі, що дозволить оперативно доставити її на фронт в Україні.
23 квітня 2024, 17:56

Велика Британія відправила в Україну партію пожежно-рятувальної техніки

Велика Британія вислала до України найбільшу колону пожежно-рятувальної техніки з початку повномасштабного вторгнення рф. Молодший міністр з питань злочинності, поліції та пожежної служби Великої Британії, Кріс Філп, у своїй колонці для The Telegraph відзначив, що це обладнання життєво необхідне для "героїчних пожежників" України.
23 квітня 2024, 16:56

Європарламент затвердив продовження безмитної торгівлі з Україною

Європейський парламент остаточно затвердив подовження ще на один рік дії угоди про безмитну торгівлю з Україною з додатковими запобіжними заходами захисту європейських фермерів. За відповідне рішення проголосували 428 євродепутатів, проти було 131, а 44 утрималися. Тепер це рішення має бути схвалене Радою Європейського Союзу та опубліковане в Офіційному журналі.
23 квітня 2024, 16:35

Литва вже передала в Україну партію бронемашин М577 для ЗСУ

Уряд Литви та литовське Міністерство оборони оголосило про передачу Збройним силам України командно-штабних броньованих машин M577. За словами представників Міноборони Литви, техніка вже прибула на українську територію. Про точну кількість переданих бронемашин в офіційному повідомленні не згадується. Підтримка України має довгостроковий стабільний характер та вже становить один мільярд євро.
22 квітня 2024, 17:14

Поляки вперше з 9 лютого розблокували пункт пропуску «Ягодин - Дорогуськ»

Пункт пропуску «Ягодин — Дорогуськ», який був заблокований польськими протестувальниками з 9 лютого, тепер розблоковано. Про це повідомили Державна прикордонна служба України та Державна митна служба України в понеділок, 22 квітня. Страйк польських перевізників було припинено о 13:40. У черзі перед пунктом пропуску «Дорогуськ» з боку Польщі було 400 вантажівок.
20 квітня 2024, 13:50

У двох пунктах пропуску на кордоні з Польщею припинено блокування руху

У суботу, 20 квітня, після 09:00 польські фермери завершили акцію протесту та припинили блокування пунктів пропуску «Шегині-Медика» та «Краківець-Корчова». Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у двох напрямках здійснюється у штатному режимі без обмежень, повідомили у Держприкордонслужбі України.
19 квітня 2024, 17:08

Майже 2 млн євро зібрали жителі Словаччини на снаряди для ЗСУ

Жителі Словаччини, протягом кількох днів, змогли зібрати близько 2 мільйонів євро на закупівлю снарядів для України в рамках великої ініціативи Чехії. Влада Словаччини відмовилася приєднуватися до ініціативи чеського уряду щодо постачання боєприпасів для України, громадяни вирішили допомогти самостійно та зібрати певну суму грошей.
19 квітня 2024, 16:52

Німецька компанія відкрила в Україні завод з виробництва дронів

В Україні відкрили новий завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це повідомила пресслужба компанії в четвер, 18 квітня. Очікується, що завод буде збирати близько 1000 дронів на рік та виготовляти запчастини для них. Нове підприємство стане другим українським заводом цієї компанії. До кінця року на ньому працюватимуть близько 100 людей.
19 квітня 2024, 14:10

Європейський інвестиційний банк виділить Україні кредит у 560 млн євро

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у цьому році виділить кредити на 560 млн євро для України на реалізацію проєктів у різних сферах, включаючи енергетику, транспортну інфраструктуру та відновлення житла. Про це повідомив прем’єр-міністр України. Згідно з його словами, меморандум про це був підписаний з головою ЄІБ Надією Кальвіно.
18 квітня 2024, 16:42

Рекордну кількість САУ «Богдана» вироблено в Україні

Українська промисловість продовжує збільшувати виробництво рекордної кількості САУ «Богдана». Президент Володимир Зеленський оголосив про отримання ЗСУ 10 таких артилерійських систем у квітні. Вказується, що президент заслухав доповіді про надходження техніки та боєприпасів, розподіл їх по бойових бригадах та комплектування резервних.
18 квітня 2024, 14:03

На двох пунктах пропуску поляки відновили блокування кордону

Польські фермери знову розпочали блокування напрямків на пунктах пропуску «Корчова – Краківець» та «Медика – Шегині». На пункті пропуску «Краківець» обмежено рух вантажних транспортних засобів, які рухаються у напрямку України, а на пункті «Шегині» – як на виїзд з Польщі, так і на в'їзд. Польські фермери планують продовжити блокування руху по «Краківцю» до 9:00 20 квітня та по «Шегині» – до 9:00 19 квітня.
16 квітня 2024, 14:04

Польські фермери за добу не пропустили жодної вантажівки на трьох КПП

Польські фермери продовжують перекривати та повністю блокувати рух вантажівок на трьох пунктах пропуску – Ягодин, Рава-Руська та Угринів. Упродовж минулої доби протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі. Про це у вівторок, 16 квітня, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.
15 квітня 2024, 13:14

На ХАЕС почали будувати нові сучасні енергоблоки

Стартував проєкт будівництва енергоблоків №5 та №6 на Хмельницькій атомній електростанції за американською технологією АР1000 компанії Westinghouse. Про це повідомлено Енергоатомом у понеділок, 15 квітня. П'ятий енергоблок на Хмельницькій АЕС стане першим в Україні, що будується за американською технологією АР1000. Контракт з Westinghouse має гриф «комерційна таємниця».
12 квітня 2024, 13:24

Два мінні тральщики будуть передані Україні від Великої Британії

Британія передала Україні два мінних тральщики з Королівського військово-морського флоту, які вже прибули в Портсмут для навчання екіпажів перед виконанням завдань у Чорному морі. Військові кораблі класу Sandown, HMS Grimsby і HMS Shoreham, виведені зі складу Королівського флоту, передані українським військовим і тепер діятимуть під новими назвами «Чернігів» та «Черкаси».
11 квітня 2024, 17:42

Сумська ТЕЦ опинилась під російським авіаударом

За оновленою інформацією, росія здійснила удари КАБами після 16:00 по критичній інфраструктурі міста Суми, включаючи місцеву ТЕЦ. Про це повідомили представники Сумської ОВА. рім того, російські окупанти обстріляли Есманську громаду Шосткинського району, використовуючи ствольну артилерію. Внаслідок обстрілу постраждали дві людини, яких доставили до Глухівської лікарні.
10 квітня 2024, 20:04

400 генераторів отримає Україна від Німеччини

Уряд Німеччини планує передати Україні чотири сотні генераторів для допомоги в подоланні наслідків російської агресії на енергетичну інфраструктуру. Про це повідомило посольство Німеччини в Києві в середу, 10 квітня.
10 квітня 2024, 14:49

Люксембург надасть 50 млн євро для відновлення Криворізького району

Герцогство Люксембург вирішило виділити 50 млн євро на відновлення громад Криворізького району Дніпропетровщини, що постраждали внаслідок майже щоденних руйнівних російських обстрілів. Про це заявив начальник Криворізької РВА.
10 квітня 2024, 14:20

На півдні України російські окупанти били по енергетиці

Внаслідок чергової російської атаки, енергетичні об'єкти в Миколаївській та Одеській областях зазнали пошкоджень. Вказується, що ворожа атака призвела до пожежі та загоряння обладнання на високовольтній підстанції в Миколаївській області. Також унаслідок російського обстрілу було пошкоджено об'єкт генерації в Одеській області, виробничі приміщення були пошкоджені.
09 квітня 2024, 17:05

Україна отримала від США партію стрілецької зброї

Сполучені Штати Америки передали Україні понад 5 тисяч одиниць стрілецької зброї, яку вилучили під час огляду кораблів, що доставляли вантажі з Ірану хуситам у Ємен. Про це стало відомо з повідомлення Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM). Цієї кількості цілком достатньо, щоб оснастити стрілецькою зброєю одну українську бригаду.
08 квітня 2024, 17:25

На росії домовились з Казахстаном про поставки бензину на випадок дефіциту – ЗМІ

Повідомляється, що росія попросила Казахстан зробити резерв у 100 тисяч метричних тонн бензину, готових до оперативних поставок на росію, у разі дефіциту, який стрімко посилюється завдяки потужним атаками українських дронів та перебоями в роботі у зв’язку з природними катаклізмами. Угода про використання цих запасів для росії, за даними джерел, вже узгоджена.