Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

25 квітня 2024, 12:34

ЗМІ повідомили, скільки ракет ATACMS отримала Україна

Україна отримала від США понад 100 тактичних балістичних ракет ATACMS більшого радіуса дії. Інформацію про це надала газета The New York Times, з посиланням на високопоставленого американського чиновника. Зазначається, що адміністрація США тримала відправлення ATACMS у повній таємниці, щоб не попереджати росіян.
24 квітня 2024, 20:05

Президент США Джо Байден підписав закон про допомогу Україні

Президент США Джо Байден підписав законопроєкт, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів допомоги Україні. Про це він повідомив під час відеозвернення в середу, 24 квітня, де зазначив, що черговий пакет військової допомоги Україні буде відправлений «впродовж наступних кількох годин».
24 квітня 2024, 16:29

За заборону TikTok у США проголосували у Конгресі

Конгрес США проголосував за законопроєкт, що передбачає заборону китайської соціальної мережі TikTok, яка тепер буде недоступна для завантаження через 270 днів, якщо китайський власник не продасть платформу. Згідно з повідомленням Financial Times, 79 сенаторів підтримали це рішення, проти нього виступили 18 сенаторів. Основна мета цього рішення – підштовхнути компанію ByteDance продати платформу TikTok.
24 квітня 2024, 13:48

На росії стурбовані допомогою США: шойгу анонсував «відповіді на загрози»

На росії заявили про намір підсилювати атаки на логістичні центри та склади західної зброї в Україні після остаточного ухвалення в США допомоги українським військовим. Про це повідомив міністр оборони на росії сергій шойгу на засіданні колегії російського міноборони.
24 квітня 2024, 13:22

Сенат США остаточно проголосував за допомогу Україні

У верхній палаті Конгресу США у ніч на вівторок, 23 квітня, проголосували за законопроєкт про допомогу союзникам, який включає 60,8 млрд доларів для України. Таким чином, обидві палати американського конгресу остаточно схвалили законопроєкт.
23 квітня 2024, 20:38

Сунак розповів про рекордну військову допомогу Україні

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про надсилання пакета військової допомоги для України на суму 500 млн фунтів (617 млн доларів), що включатиме 400 одиниць техніки, 4 млн набоїв, елементи ППО та ракети Storm Shadow.
23 квітня 2024, 17:28

США не забороняли бити по російських НПЗ – Маркарова

Посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова зазначила, що Україна не отримувала жодних офіційних повідомлень від Сполучених Штатів із проханням припинити удари по російських нафтопереробних заводах. Також ПАРЄ визнала російські НПЗ законною ціллю для ЗСУ.
23 квітня 2024, 14:17

Зеленський провів телефонну розмову з Ріші Сунаком.

У вівторок, 23 квітня, Президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак провели телефонну розмову. Зеленський також висловив подяку Великій Британії та особисто Сунаку за «прояв такої рішучої підтримки, а також за готовність і надалі розвивати оборонну співпрацю, особливо з акцентом на морських і далекобійних спроможностях».
22 квітня 2024, 14:03

До столиці України з робочим візитом прибула делегація Конгресу США

Делегація Конгресу США прибула до Києва, про що повідомило посольство США в Україні у соцмережі X (колишній Twitter) у понеділок, 22 квітня.
22 квітня 2024, 13:56

Ядерну зброю готова розмістити у себе Польща – Дуда

Польська влада висловила готовність розмістити ядерну зброю на своїй території у рамках зміцнення східного флангу НАТО, заявив президент Анджей Дуда та відзначив, що обговорення про розміщення ядерної зброї у Польщі відбуваються вже деякий час в рамках польсько-американських переговорів. Також президент Польщі нагадав, що росія перебазувала свою ядерну зброю в Білорусь.
21 квітня 2024, 14:04

Штурмовий літак було передано Литвою в допомогу Україні

Україні надійшла нова партія військової допомоги з Литви в суботу, 20 квітня. Це легкий штурмовий літак L-39ZA Albatros, який використовуватиметься для підготовки та навчання офіцерів з керування винищувачами. Про це повідомляє Міністерство оборони Литви.
20 квітня 2024, 20:26

Фінансовий пакет допомоги Україні: Конгрес США відхилив всі поправки

Було відхилено поправки конгресвумен Вікторії Спарц, яка пропонувала вилучити з законопроєкту чотири положення, зокрема пов'язані з програмою PDA, що дає змогу Білому дому виділяти Україні зброю безпосередньо зі складів американської армії. Також було відхилено поправку конгресвумен Кет Каммак, яка пропонувала скасувати все невійськове фінансування, пов'язане з Україною, та поправку від конгресвумен Марджорі Тейлор Грін.
19 квітня 2024, 12:37

Ізраїль завдав удару по Ірану – ЗМІ

Вранці Ізраїль відповів ракетним ударом по Ірану. Про це в п'ятницю, 19 квітня, повідомляє ABC News, посилаючись на високопоставленого чиновника США. ABC News відзначає, що атака Ірану на Ізраїль сталася більш ніж через шість місяців після того, як терористи ХАМАС вторглися в Ізраїль 7 жовтня, після чого ізраїльські військові розпочали бомбардування сектора Газа.
18 квітня 2024, 19:55

ПАРЄ не визнає легітимність путіна

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) не визнає легітимність володимира путіна як президента росії. Про це зазначається в резолюції ПАРЄ 2540, присвяченій загибелі відомого російського опозиціонера Олексія Навального. Цей документ було схвалено в середу, 17 квітня. ПАРЄ відмічає, що за часів правління путіна росія стала де-факто диктатурою.
17 квітня 2024, 15:15

Скандальний закон про «іноагентів» ухвалено в Грузії в першому читанні

Парламент Грузії прийняв у першому читанні скандальний законопроєкт про «іноземних агентів», що викликав масові протести у країні. За даними Ехо Кавказу від середи, 17 квітня, документ підтримали 83 депутати, проти не голосував ніхто.
16 квітня 2024, 19:55

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль з візитом у США

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль почав візит до США для участі у Весняних зборах (Spring Meetings) МВФ та групи Світового банку у Вашингтоні. За словами Шмигаля, головна тема – залучення американських інвестицій. Також запланована зустріч із представниками бізнесу США, на якій будуть обговорюватися перспективні проєкти в Україні.
16 квітня 2024, 14:04

Польські фермери за добу не пропустили жодної вантажівки на трьох КПП

Польські фермери продовжують перекривати та повністю блокувати рух вантажівок на трьох пунктах пропуску – Ягодин, Рава-Руська та Угринів. Упродовж минулої доби протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі. Про це у вівторок, 16 квітня, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.
15 квітня 2024, 21:31

Прем’єр-міністр України відправився з робочим візитом до США

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відправився з робочим візитом до США для участі у Весняних зборах МВФ та групи Світового банку, що мають відбутися з 15 по 20 квітня у Вашингтоні. За його словами, в дорозі до США він зупинився в Ісландії, де зустрівся з міністром закордонних справ цієї країни Тордіс Гильфадоттір.
15 квітня 2024, 14:09

Додатково 4,4 млрд євро виділили Нідерланди на допомогу Україні

Нідерланди розширили фінансову підтримку та виділили додаткові ресурси на військову та гуманітарну підтримку України, повідомила пресслужба уряду Нідерландів у понеділок, 15 квітня. Також відомо, що 12 квітня Нідерланди вже виділили додатковий 1 млрд євро на військову допомогу Україні. Також планується спрямування 400 млн євро на відновлення нашої країни.
14 квітня 2024, 13:00

Атака на Ізраїль: Іран випустив по Ізраїлю понад 300 ракет та дронів

У ніч на 14 квітня Іран здійснив масований повітряний удар із використанням ракет та безпілотників по території Ізраїля. Було випущено понад 300 ворожих повітряних засобів ураження. Більшість з цих цілей було випущено з Ірану, деякі засоби ураження також летіли з Іраку, Лівану, Сирії та Ємену.