Новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини

24 квітня 2024, 20:22

Бунт українців у Варшаві: обмеження консульських послуг

Від вчорашнього дня, коли українським чоловікам призовного віку 18-60 років повністю призупинили надання консульських послуг, вони активно виявляють своє обурення шляхом виходу на вулиці та штурму дипломатичних установ у всьому Світі. Сьогодні ситуація стала ще напруженішою. У Варшаві група українців заблокувала роботу паспортного сервісу, виступаючи з вимогами та залучивши поліцію.
24 квітня 2024, 20:05

Президент США Джо Байден підписав закон про допомогу Україні

Президент США Джо Байден підписав законопроєкт, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів допомоги Україні. Про це він повідомив під час відеозвернення в середу, 24 квітня, де зазначив, що черговий пакет військової допомоги Україні буде відправлений «впродовж наступних кількох годин».
24 квітня 2024, 18:54

Заступника Шойгу затримали через корупцію, держзраду або дії ГУР - ЗМІ

За інформацією, отриманою від джерел у Головному управлінні розвідки Міноборони України (ГУР) в Українській правді розповіли, що заступник міністра оборони росії Тимур Іванов був затриманий та арештований через активні дії ГУР. Стверджується, що місяць тому ГУР здійснило успішну кібератаку та отримало доступ до значного масиву важливої конфіденційної інформації та службових документів Іванова.
24 квітня 2024, 17:34

На росії у Смоленській області СБУ атакувала дві нафтобази - ЗМІ

У ніч на середу українські безпілотники уразили дві нафтобази у російській Смоленській області, де горіли яскравим полум’ям "паливно-енергетичні об'єкти на території Смоленського та Ярцевського району". Місцеві жителі повідомляють мінімум про 4-5 вибухів.Подальше знищення військової інфраструктури та логістики, що забезпечує пальним російську армію в Україні, буде тривати.
24 квітня 2024, 16:29

За заборону TikTok у США проголосували у Конгресі

Конгрес США проголосував за законопроєкт, що передбачає заборону китайської соціальної мережі TikTok, яка тепер буде недоступна для завантаження через 270 днів, якщо китайський власник не продасть платформу. Згідно з повідомленням Financial Times, 79 сенаторів підтримали це рішення, проти нього виступили 18 сенаторів. Основна мета цього рішення – підштовхнути компанію ByteDance продати платформу TikTok.
24 квітня 2024, 14:58

Верховна Рада збільшила кількість прикордонників ДПСУ

Закон про збільшення чисельності Державної прикордонної служби України (ДПСУ) на 15 тисяч військовослужбовців був ухвалений Верховною Радою. Його метою є формування та нарощення бойових резервів ДПСУ у складі Сил оборони для забезпечення готовності у післявоєнний період контролювати державний кордон та адекватне реагування наявними силами та засобами на актуальні й потенційні загрози нацбезпеці.
24 квітня 2024, 14:46

Високоточні бомби новітнього зразка отримає Україна від Британії – ЗМІ

Велика Британія вперше передасть Україні авіабомби Paveway IV у рамках нового масштабного пакета військової допомоги. Про це інформує журналіст ВВС Джонатан Біль у своєму дописі у соцмережі Х. Даний різновид бомб може використовуватися на різних бойових літаках, таких як Harrier GR9, Panavia Tornado, Eurofighter Typhoon і F-35.
24 квітня 2024, 14:31

До України надійшов транш у 1,5 млрд євро від Євросоюзу за програмою Ukraine Facility

Євросоюз виділив другий транш макрофінансової допомоги для України в рамках програми Ukraine Facility на суму 1,5 млрд євро. Про це було оголошено Єврокомісією у середу, 24 квітня, зазначивши, що загальною передумовою для отримання цієї допомоги в межах Ukraine Facility – є дотримання Україною ефективних демократичних механізмів. Урсула фон дер Ляєн, глава Єврокомісії, заявила: «Україна несе на своїх плечах важкий тягар для всіх нас».
24 квітня 2024, 14:16

На росії атаковано Новолипецький металургійний комбінат: два кисневі блоки зупинено

У ніч проти середи, 24 квітня БпЛА завітав до промзони російського Липецька. У місцевих пабліках пишуть про серію потужних вибухів. Безпілотники врізалися в будівлю кисневої станції НЛМК (один з найбільших металургійних комбінатів на росії), будівлю частково зруйновано, зупинено 2 кисневі блоки комбінату.
24 квітня 2024, 13:48

На росії стурбовані допомогою США: шойгу анонсував «відповіді на загрози»

На росії заявили про намір підсилювати атаки на логістичні центри та склади західної зброї в Україні після остаточного ухвалення в США допомоги українським військовим. Про це повідомив міністр оборони на росії сергій шойгу на засіданні колегії російського міноборони.
24 квітня 2024, 13:22

Сенат США остаточно проголосував за допомогу Україні

У верхній палаті Конгресу США у ніч на вівторок, 23 квітня, проголосували за законопроєкт про допомогу союзникам, який включає 60,8 млрд доларів для України. Таким чином, обидві палати американського конгресу остаточно схвалили законопроєкт.
24 квітня 2024, 13:07

Ситуація щодо російського вторгнення на 24.04.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали 461940 російських загарбників, з яких 880 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
23 квітня 2024, 20:38

Сунак розповів про рекордну військову допомогу Україні

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про надсилання пакета військової допомоги для України на суму 500 млн фунтів (617 млн доларів), що включатиме 400 одиниць техніки, 4 млн набоїв, елементи ППО та ракети Storm Shadow.
23 квітня 2024, 20:09

Атака росіян на Дніпровський район: збільшилась кількість постраждалих

Голова Дніпропетровської ОВА у вівторок, 23 квітня, повідомив про збільшення кількості постраждалих внаслідок російського удару по Дніпровському району та про атаку російських загарбників на Нікопольщину, під час якої вони п’ять разів обстріляли артилерією та 15 разів вдарили дронами-камікадзе. Постраждали двоє людей.
23 квітня 2024, 19:07

США приготували озброєння для України на $1 млрд - ЗМІ

США готують значний пакет військової допомоги для України на суму 1 млрд доларів. ЗСУ також отримають БМП Bradley, бронетранспортери M113, Humvee, а також ракети різного призначення та дальності. Також повідомлено, що більшість зброї з пакета допомоги США вже на складах у Німеччині й Польщі, що дозволить оперативно доставити її на фронт в Україні.
23 квітня 2024, 17:56

Велика Британія відправила в Україну партію пожежно-рятувальної техніки

Велика Британія вислала до України найбільшу колону пожежно-рятувальної техніки з початку повномасштабного вторгнення рф. Молодший міністр з питань злочинності, поліції та пожежної служби Великої Британії, Кріс Філп, у своїй колонці для The Telegraph відзначив, що це обладнання життєво необхідне для "героїчних пожежників" України.
23 квітня 2024, 17:28

США не забороняли бити по російських НПЗ – Маркарова

Посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова зазначила, що Україна не отримувала жодних офіційних повідомлень від Сполучених Штатів із проханням припинити удари по російських нафтопереробних заводах. Також ПАРЄ визнала російські НПЗ законною ціллю для ЗСУ.
23 квітня 2024, 17:15

Росія вдарила ракетами по Дніпропетровщині: четверо поранених

Російські війська вчинили ракетний удар у Дніпровському районі, повідомив голова обласної військової адміністрації. Згідно з інформацією Лисака, сталися дві пожежі. Збирається додаткова інформація.
23 квітня 2024, 16:56

Європарламент затвердив продовження безмитної торгівлі з Україною

Європейський парламент остаточно затвердив подовження ще на один рік дії угоди про безмитну торгівлю з Україною з додатковими запобіжними заходами захисту європейських фермерів. За відповідне рішення проголосували 428 євродепутатів, проти було 131, а 44 утрималися. Тепер це рішення має бути схвалене Радою Європейського Союзу та опубліковане в Офіційному журналі.
23 квітня 2024, 16:35

Литва вже передала в Україну партію бронемашин М577 для ЗСУ

Уряд Литви та литовське Міністерство оборони оголосило про передачу Збройним силам України командно-штабних броньованих машин M577. За словами представників Міноборони Литви, техніка вже прибула на українську територію. Про точну кількість переданих бронемашин в офіційному повідомленні не згадується. Підтримка України має довгостроковий стабільний характер та вже становить один мільярд євро.