Важливий візит: прем'єр-міністр Литви прибула до Києва. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
24 листопада 2023, 14:06

Важливий візит: прем'єр-міністр Литви прибула до Києва

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте здійснила візит до столиці України, Києва. Про це вона повідомила у своєму Twitter-акаунті в п'ятницю, 24 листопада.

У своєму дописі вона зазначила, що на початку візиту вшанувала пам'ять українських захисників, які втратили свої життя у війні, яку розв’язала росія.

📢«Під час моєї першої зупинки в Києві сьогодні я вшанувала чоловіків і жінок, які пожертвували своїм життям, захищаючи найфундаментальніші права нації: існувати та жити вільно.Вони віддали своє життя, щоб захистити всіх нас», - написала Шимоніте.

Прем'єр-міністр вказала, що єдиний спосіб досягти довгострокового і справедливого миру — це якнайшвидше допомогти Україні перемогти, відновити її територіальну цілісність, встановити міжнародне правосуддя та сприяти її відновленню так, щоб країна стала ще міцнішою.

📅Раніше було оголошено, що Інгріда Шимоніте проведе кілька днів в Україні, плануючи обговорити різноманітні важливі питання з українським керівництвом.

❗ Зазначимо, що Литва визначається як один з ключових союзників України, а ЗСУ нещодавно отримали важливу підтримку від цієї країни у вигляді 3 млн патронів.

❗ Крім того, Литва надала Україні ракетні установки NASAMS та відповідне обладнання у поточному місяці.


Irta-fax
+Поширити: