В обмін на звільнення заручників Ізраїль уклав угоду про тимчасове припинення вогню. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Події
22 листопада 2023, 14:52

В обмін на звільнення заручників Ізраїль уклав угоду про тимчасове припинення вогню

Вранці у середу, 22 листопада, уряд Ізраїлю схвалив унікальну угоду з ХАМАСом, що передбачає звільнення понад 50 ізраїльських заручників, утримуваних від часу терористичної атаки 7 жовтня. Згідно з інформацією від The Times of Israel, у рамках угоди Ізраїль зобов'язався припинити вогонь впродовж принаймні чотирьох днів.

Далеко не всі аспекти угоди були оприлюднені, але представник ізраїльського уряду на брифінгу для журналістів у вівторок вказав, що угода передбачає вивільнення близько 50 громадян Ізраїлю, головним чином жінок і дітей, групами по 12-13 осіб щодня.

В рамках обміну Ізраїль також планує звільнити приблизно 150 палестинських ув'язнених, включаючи жінок та неповнолітніх, але точна кількість поки не була оприлюднена.

Це стало першим припиненням вогню, на яке Ізраїль згодився з початку конфлікту. Також під час перемир'я у Сектор Гази буде надано доступ для гуманітарної допомоги та пального через пропускні пункти для вантажівок, їх кількість становитиме 300

Очікується, що перші заручники будуть звільнені в четвер.

✅ На 13 листопада Україна успішно евакуювала 203 своїх громадян з Сектора Гази.


Джерело: "The Times of Israel"
+Поширити: