Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

22 листопада 2023, 14:52

В обмін на звільнення заручників Ізраїль уклав угоду про тимчасове припинення вогню

Вранці у середу, 22 листопада, уряд Ізраїлю схвалив унікальну угоду з ХАМАСом, що передбачає звільнення понад 50 ізраїльських заручників, утримуваних від часу терористичної атаки 7 жовтня. Згідно з інформацією від The Times of Israel, у рамках угоди Ізраїль зобов'язався припинити вогонь впродовж принаймні чотирьох днів.
21 листопада 2023, 14:42

Зеленський підтвердив, що Україна має право ліквідувати путіна

Президент України Володимир Зеленський в інтервʼю для The Sun, яке вийшло у вівторок, 21 листопада, заявив, що Україна має право ліквідувати російського президента володимира путіна. За його словами, росія намагається здійснити це по відношенню до українського керівництва будь-якими доступними засобами.
20 листопада 2023, 16:57

Глава Пентагону підтвердив підтримку нагальних та довгострокових військових потреб України

Міністр оборони США Ллойд Остін під час свого робочого візиту до Києва провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським. Остін підкреслив, що під час переговорів із Зеленським повідомив про «непохитну підтримку України з боку Сполучених Штатів».
20 листопада 2023, 13:54

До Києва прибув глава Пентагону Ллойд Остін

До Києва з робочим візитом прибув міністр оборони США Ллойд Остін. Нагадаємо, що візит голови Пентагону до Києва відбувається після ухвалення тимчасового бюджету у США, яким не передбачено нової допомоги Україні. За попередньою інформацією від видання Bloomberg, нова допомога США Україні опинилась під ризиком суттєвого відтермінування до середини грудня, а може й довше.
19 листопада 2023, 17:07

До України повернули депортованого із Маріуполя Богдана Єрмохіна у день його 18-річчя

Підліток Богдан Єрмохін, якого російські загарбники депортували з Маріуполя, повернувся до України у свій 18-й день народження. Про це стало відомо вдень 19 листопада за повідомленням керівника Офісу Президента. Він висловив подяку партнерам з Катару та міжнародній організації ЮНІСЕФ за сприяння в цій справі. повернення також відбулося у взаємодії із посольством України в Білорусі, Прикордонною службою.
17 листопада 2023, 17:42

Нідерланди на 2024 рік зарезервували для України понад €2 млрд

Уряд Нідерландів вирішив виділити та зарезервував понад 2 млрд євро на 2024 рік для України, з акцентом на військову допомогу. Про це повідомило Міноборони Нідерландів. Міноборони вказало, що ці кошти призначені для задоволення потреб України у сфері боєприпасів та обслуговування вже наявних бойових платформ і систем.
16 листопада 2023, 14:36

Захід не «втомиться» від України, а росія не «перечекає» війну – Камерон

Міністр закордонних справ Великої Британії, Девід Камерон, наголосив на тому, що російській владі не вдасться «перечекати» війну в Україні, марно сподіваючись, що інтерес Заходу до України вщухне. Також обговорювалось питання приєднання України до НАТО з віцепрем'єркою Ольгою Стефанішею та плани відновлення та реконструкції України з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.
16 листопада 2023, 13:37

Іран накопичує уран, якого вже вистачить для виготовлення трьох ядерних бомб – ЗМІ

Іран має достатні запаси збагаченого урану до 60% чистоти, що дозволяє створити три ядерні бомби. За два місяці запаси іранського урану зросли на 6,7 кг і тепер становлять 128,3 кг. Це більше ніж утричі перевищує вагу уранової маси, якої, за визначенням МАГАТЕ, теоретично достатньо для створення ядерної бомби у разі подальшого збагачення.
15 листопада 2023, 18:00

Зеленський та президент Словаччини провели переговори

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонний дзвінок та провів розмову зі своєю словацькою колегою Зузаною Чапутовою. Президент обговорив з Чапутовою виклики, перед якими стоїть Україна у сфері енергетичної безпеки цього зимового періоду. Також однією з ключових тем розмови стало питання співробітництва між Україною та Словаччиною в економічній сфері.
14 листопада 2023, 20:01

Кордон з росією може повністю закрити одна з країн НАТО

Уряд Фінляндії розглядає можливість закриття всього кордону з російською федерацією у зв'язку зі зростанням провокацій з мігрантами. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Петтері Орпо. Останнім часом країна-агресор змінила свою практику та дозволяє людям перетинати кордон без належних документів. У випадку відсутності покращень у ситуації, Фінляндія може розглянути можливість введення радикальних обмежень.
13 листопада 2023, 16:29

Україна отримає ще дві системи ППО IRIS-T від Німеччини до кінця року

Посол ФРН в Україні, Мартін Єґер, оголосив, що до кінця року Німеччина передасть Україні ще дві системи протиповітряної оборони. Він поділився цією інформацією під час форуму "Формула успіху України". За його словами, Україна та Німеччина узгодили постачання додаткових систем Patriot та IRIS-T. До кінця року передбачається передати Україні ще дві системи ППО IRIS-T, додатково до трьох переданих раніше.
12 листопада 2023, 18:41

ЄС вкотре засудив репресії диктаторського режиму Лукашенка

Європейський Союз у Міжнародний день солідарності з Білоруссю висловив засудження репресій режиму Александра Лукашенка та погіршення ситуації з правами людини в країні. Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель у своїй заяві наголосив на трагічній смерті Рамана Бандаренка та невирішеності його справи.
11 листопада 2023, 17:06

Зеленський привітав Дуду та польський народ з Днем незалежності Польщі

Володимир Зеленський у відеорозмові з Анджеєм Дудою привітав з Днем незалежності Польщі. В ході зустрічі, глава України висловив теплі привітання польському народу, підкресливши важливість спільного шляху обох націй та висловив вдячність польському народові за підтримку під час російської агресії та визначив основні цінності, що об'єднують обидва наші народи.
10 листопада 2023, 14:37

Україна домовилася про повернення депортованого із Маріуполя підлітка

Депортованому з Маріуполя 17-річному Богдану Єрмохіну незабаром вдасться повернутися до України, де його чекає сестра. Про домовленості із російською стороною повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини. Адвокат Богдана 9 листопада опублікував його звернення до президента Зеленського із проханням посприяти поверненню в Україну.
09 листопада 2023, 21:04

Ще одну групу українців успішно евакуйовано із Сектору Гази

Протягом останньої доби ще 46 українців були успішно евакуйовані з Сектору Гази. Таким чином, загальна кількість евакуйованих становить 89 осіб. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні в четвер, 9 листопада. На ранок 9 листопада Україна отримала дозволи на виїзд з Сектору Гази для 329 своїх громадян.
09 листопада 2023, 20:20

Призначено тимчасово виконувача обов’язків міністра молоді та спорту

Уряд призначив виконувачем обов'язків міністра молоді та спорту Матвія Бідного. Раніше він працював головним спеціалістом відділу пріоритетних неолімпійських видів спорту департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту, а також директором департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України.
08 листопада 2023, 18:16

Зеленський зустрівся з міністром транспорту США

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром транспорту США Пітом Буттіджеджом, який здійснив робочий візит до України. Зазначено, що обговорювалася перспектива подальшого розвитку альтернативного гуманітарного маршруту в Чорному морі для транспортування української продукції. Також обговорювались можливості налагодження спільного виробництва в галузі оборонно-промислового комплексу.
08 листопада 2023, 14:20

Єврокомісія схвалила початок переговорів вступу України до ЄС

Європейська комісія рекомендувала Європейській раді розпочати з Україною переговори щодо членства у Європейському союзі. Відповідну заяву у середу, 8 листопада, зробила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Україна виконала понад 90% необхідних кроків, які були позначені раніше.
07 листопада 2023, 21:07

Високопосадовці США закликали Конгрес виділити Києву $12 млрд

Повідомляється про звернення високопосадовців США с закликом до Конгресу про необхідність підтримки додаткового бюджетного запиту президента Джо Байдена для України. Вони закликають виділити 11,8 млрд доларів для підтримки України — це мінімальна сума, необхідна для покриття базових потреб, що «забезпечить функціонування уряду та економіки, дозволяючи країні зосередити свої ресурси на обороні».
05 листопада 2023, 13:59

Візит Зеленського до Ізраїлю під загрозою –ЗМІ

Візит президента України Володимира Зеленського до Ізраїлю наразі опинився під питанням через розголос щодо його майбутньої поїздки. Про це заявив неназваний український дипломат у неділю, 5 листопада, інформує видання The Times of Israel. За його словами, Зеленський дійсно планував відвідати Ізраїль, проте витік інформації щодо його подорожі став загрозою для неї.