Помер легендарний світовий політик Генрі Кіссінджер у віці 100 років. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
30 листопада 2023, 13:17

Помер легендарний світовий політик Генрі Кіссінджер у віці 100 років

У віці 100 років пішов із життя Генрі Кіссінджер, колишній державний секретар США та видатний дипломат. Цю інформацію передала агенція Reuters, посилаючись на заяву Kissinger Associates про смерть політика у власному будинку в Коннектикуті.

Генрі Кіссінджер, лауреат Нобелівської премії миру, залишив великий слід та невимірний внесок у зовнішній політиці США. Навіть у сторічному віці він продовжував бути активним, співпрацював з Білим домом, випускав книги та давав свідчення перед важливими комітетами Конгресу.

Останнім часом він відвідав Пекін, де зустрічався із Сі Цзіньпіном. Його довгий політичний шлях охоплював різноманітні позиції, включаючи висловлення проти приєднання України до НАТО у 2008 році та пропозиції віддати частину території України на користь росії для завершення війни.

Попри свій 100-річний вік, Генрі Кіссінджер залишався активним учасником глобальної політики, висловлюючи свої погляди та сприяючи дискусіям на найвищому політичному рівні.

У 2022 році на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Кіссінджер знову висловив пораду Україні віддати свої території заради миру з росією. Його слова були такі: "Якщо війна триватиме, це вже не буде війною за свободу України, а новою війною проти самої росії". Зазначимо, що Україна негативно сприйняла цей погляд політика, який згодом він змінив, та все ж визнав, що Україна повинна стати повноцінним членом НАТО.


Джерело: "Reuters"
+Поширити: