Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

28 березня 2024, 20:00

СБУ: Telegram співпрацює з Роскомнадзором та ФСБ

Представник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ, Олександр Мельниченко, під час Kyiv Stratcom Forum 2024, повідомив, що існують ознаки співпраці Telegram з Роскомнадзором та фсб рф. СБУ також займається деанонімізацією адміністраторів Telegram-каналів, спрямованих на деструктивну діяльність.
27 березня 2024, 20:54

У Сумах мерія допоможе ТЦК вручати повістки та мобілізувати

У місті Суми планується створення відділу мобілізації, який буде підпорядковуватися безпосередньо главі місцевої громади. Заплановано, що він розпочне свою діяльність з 1 квітня. Про це заявив в.о. мера Сум. Одним із основних завдань нового відділу буде повідомлення осіб призовного віку, які підлягають мобілізації. Цю інформаційну роботу планується проводити спільно з територіальними центрами комплектування.
27 березня 2024, 14:49

Українськ на Донеччині потрапив під російський обстріл, є поранені

В черговий раз російські загарбники здійснили обстріл цивільної інфраструктури. Під ворожою атакою опинилось місто Українськ у Донецькій області в середу, 27 березня, що призвело до поранення щонайменше двох людей. Міська військова адміністрація повідомила, що внаслідок обстрілу виникло займання гаражів, а також було пошкоджено приблизно 29 багатоквартирних житлових будинків.
26 березня 2024, 18:08

Після звільнення Данілова можуть призначити послом у Норвегії

Колишній секретар РНБО, Олексій Данілов, розповів про свою роботу за час, коли перебував на посаді, яку він обіймав, і висловив подяку усім, з ким довелось співпрацювати. Народний депутат від партії «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко повідомив, що Данілов незабаром буде призначений на посаду посла в Норвегії.
26 березня 2024, 17:27

П’ять великих десантних кораблів залишилось у росії – ВМС

Українські військові повідомили, що було знищено чотири великі десантні кораблі (ВДК) чорноморського флоту росії. Якщо брати великі десантні кораблі, то їх в строю залишається п’ять одиниць з 13, які були в них на початку повномасштабного вторгнення.
26 березня 2024, 13:59

Заплановано рекордний обсяг експорту електроенергії – Укренерго

Україна запланувала рекордний обсяг імпорту електроенергії з початку року, як повідомив «Укренерго» у вівторок, 26 березня. Зазначено, що енергетична система України працює стабільно, і дефіцит енергії не передбачається. Енергетики безперервно працюють над ліквідацією наслідків ракетних та дронових атак російських окупантів.
25 березня 2024, 18:55

На Закарпатті жінки протестуапли проти мобілізації і ТЦК та перекривали трасу Київ-Чоп

У Закарпатті декілька десятків жінок здійснили акцію протесту, перекривши трасу Київ — Чоп, рухаючись безперервно пішохідним переходом. Їхній протест спрямований проти «примусової тотальної мобілізації». Про це повідомив депутат Ужгородської міської ради. На 13:30 дня рух по трасі Київ-Чоп відновлено за підтримки правоохоронних органів. Поліція вже встановила організаторів акції та проводить розслідування.
25 березня 2024, 16:34

У Молдові заявили, що допоможуть ловити чоловіків, які тікають з України

Прикордонники Молдови планують співпрацювати з українською владою та надавати допомогу у лові чоловіків, які намагаються втекти з України через Придністровський регіон. Про це заявив міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос.
25 березня 2024, 14:35

На росії повідомили про атаку БпЛА на Новочеркаську ДРЕС

У Новочеркаську, Ростовській області на росії, повідомляють про атаку та вибухи в ніч проти понеділка, 25 березня. Атака безпілотників відбувалась на місцеву теплову електростанцію – Новочеркаську ДРЕС. Інформація надійшла від місцевих мешканців через місцеві пабліки, які також публікують оперативно відео з декількома вибухами та спалахами.
24 березня 2024, 17:15

Не вважати ТЦК «людоловами» та не цькувати їх, закликав Командувач Сухопутних військ ЗСУ

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк закликав громадян переглянути своє ставлення до військовослужбовців ТЦК та утриматися від цькування їх. У протилежному випадку, за його словами, Україна ризикує програти війну. "В стрічках новин безліч репортажів про "нещасних потопельників у Тисі" чи загони "бойових гуцулів", - обурюється Павлюк.
23 березня 2024, 17:48

Берислав на Херсонщині під російською атакою БпЛА, постраждали люди

У суботу, 23 березня, російські загарбники здійснили чергову атаку на Берислав на Херсонщині за допомогою безпілотних летальних апаратів. Окупанти вкотре с дронів скидами намагаються вбити або завдати шкоди мирним мешканцям. Про це повідомлено у Херсонській ОВА.
23 березня 2024, 16:47

В Іспанії буде призупинено роботу Telegram за рішенням суду

Верховний суд Іспанії прийняв рішення про тимчасове блокування месенджера Telegram у країні. Про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на джерело в суді. Вказується, що чотири медіакомпанії EGEDA, Mediaset España, A3 Media та Movistar Plus поскаржились, що користувачі можуть завантажувати контент без дозволу на платформі. Суддя прийняв рішення про блокування Telegram на час розслідування.
23 березня 2024, 13:33

Росіяни завдали повторного удару по рятувальникам та правоохоронцям у Харкові

В суботу, 23 березня, російські окупанти здійснили повторну атаку дронами на Харків, що призвело до поранення рятувальника та поліцейського. В результаті чергової російської атаки дронами опівночі сталася пожежа у триповерховій. На місце події відразу прибули підрозділи ДСНС та Нацполіції. Під час роботи рятувальників та правоохоронців на місці події, російські загарбники знову атакували безпілотними літальними апаратами
22 березня 2024, 15:08

«Голос України» та «Урядовий кур'єр» більше не будуть існувати як медіа

З 1 квітня парламентська газета «Голос України» припинить свою діяльність як медіа. Аналогічна доля чекає й на «Урядовий кур'єр». Про це стало відомо від в.о. директора видання Сергія Демського. З 1 квітня всі журналісти в редакціях газет будуть скорочені, залишаться лише той персонал, який здійснював організаційно-технічну підготовку газети до друку.
22 березня 2024, 14:46

Масований ракетний удар по Харкову: місто повністю знеструмлено

Уранці 22 березня місто Харків стало об'єктом масштабної російської ракетної атаки, що призвела до повного відключення електроенергії та паралізувала роботу служб, що залежать від енергопостачання. Внаслідок атаки також було припинено рух електротранспорту, але перевезення здійснюють автобуси за спеціальною схемою. Лінії екстреного реагування ДСНС 101 та 112 тимчасово недоступні.
22 березня 2024, 13:46

Відтепер в «Дії» доступні ще й документи про освіту

За інформацією віцепрем'єра, міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, освітні документи вже доступні у додатку "Дія" та їх вже можна завантажити. Це означає, що відтепер більше нема потреби шукати атестат чи диплом у всі освітні документи українців будуть під рукою.
21 березня 2024, 21:19

Ракета росіян знищіла російський траулер «капітан лобанов». Він затонув – ЗМІ

Колишній російський траулер «капітан лобанов» остаточно затонув після влучення в нього ракети ВМФ під час воєнних навчань Балтійського флоту. За інформацією від одного з родича члена екіпажу колишнього російського корабля, 19 березня у результаті влучення ракети в судно загинули три члени екіпажу, четверо моряків було поранено.
21 березня 2024, 14:01

На дрони для ГУР задонатило 1,5 тисячі росіян під час «виборів путіна»

Під час міжнародного благодійного збору на придбання чергової партії ударно-розвідувальних безпілотників «Сич» для підрозділів ГУР МО України найактивнішими учасниками, несподівано, виявилися громадяни росії. У ГУР відзначили свідомість окремих громадян росії, які «замість участі у кремлівському фарсі вирішили проголосувати доларом та євро за свободу своєї держави».
20 березня 2024, 16:52

Сьогодні виживання України під загрозою – Пентагон

Міністр оборони США, Ллойд Остін, підкреслив важливість питання про надання безпекової допомоги та постачання боєприпасів для України, наголошуючи, що це питання стосується не лише виживання України, але й безпеки самої Америки. Він висловив свою рішучість у підтримці таких заходів під час засідання контактної групи з оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині.
20 березня 2024, 16:38

Intel інвестує $100 млрд у будівництво нових заводів для виробництва чіпів ШІ

Компанія Intel планує інвестувати 100 мільярдів доларів США протягом п'яти років на розширення та будівництво заводів у чотирьох штатах США, зокрема, для створення мікрочипів штучного інтелекту. Планується перетворення пустинних земель біля Колумбуса, штат Огайо, на величезний виробничий майданчик.