Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

26 жовтня 2023, 17:16

Литва заборонила імпортувати російський скраплений газ

Литва прийняла рішення заборонити імпорт російського скрапленого природного газу (СПГ), включаючи його перевантаження та регазифікацію. Сейм Литви ухвалив ці поправки майже одноголосно, зі 111 парламентаріями, які висловилися "за", і лише шість утрималися від голосування.
25 жовтня 2023, 14:38

Ердоган: ХАМАС – це не терористи

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган не вважає бойовиків угрупування ХАМАС терористами. "ХАМАС – це не терористична організація, а група визволителів і моджахедів, які борються за захист своїх земель і громадян". У своїй заяві, яку він зробив 24 жовтня, Ердоган зазначив: «У нас немає проблем з державою Ізраїль, але ми ніколи не схвалювали звірства, скоєні Ізраїлем, і його стиль діяти як організація, а не держава».
25 жовтня 2023, 13:40

Китай готовий до співпраці зі Штатами – Сі Цзіньпін

Китай висловив готовність до співпраці зі США, керуючись намірами вирішити непорозуміння й розбіжності, щоб працювати разом та відповісти на глобальні виклики. Про це у середу, 25 жовтня, заявив лідер КНР Сі Цзіньпін. Він наголосив, що від того, чи зможуть США та Китай знайти "правильний" шлях для порозуміння, – "матиме вирішальне значення для світу".
24 жовтня 2023, 20:23

Пошкодження газопроводу Balticconnector: Фінляндія назвала основну версію

Національне бюро розслідувань Фінляндії вважає, що пошкодження газогону Balticconnector, який з'єднує Фінляндію з Естонією, ймовірно, виникло в результаті дій судна Newnew Polar Bear під прапором Гонконгу. Про це свідчить заява фінської поліції. Фінляндія ініціювала міжнародне співробітництво з китайською стороною для подальшого розслідування інциденту з судном.
23 жовтня 2023, 21:39

Зеленський провів телефонну розмову зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спадкоємним принцом, прем'єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. В ході розмови Зеленський акцентував увагу на важливості розвитку відносин між Україною та Саудівською Аравією, а також регіоном Затоки. Лідери обговорили реалізацію угод, досягнутих під час попередньої зустрічі, та узгодили майбутні спільні ініціативи.
23 жовтня 2023, 20:37

НАТО розширяється: протокол про вступ Швеції підписано Ердоганом

Президент Туреччини, Реджеп Тайїп Ердоган, офіційно підписав протокол про приєднання Швеції до НАТО, як повідомила пресслужба турецького лідера в понеділок, 23 жовтня. Слід відзначити, що Швеція подала заявку на вступ до НАТО у 2022 році, і до цього часу всі члени Альянсу, крім Угорщини та Туреччини, ратифікували її.
23 жовтня 2023, 17:17

Скандального екснардепа «регіонала» Олександра Єфремова випустили до москви

Олександр Єфремов, колишній глава фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді, якого звинувачують у державній зраді, виїхав з України під час повномасштабного вторгнення рф. Згідно з джерелами, 69-річний ексдепутат покинув Україну залізницею через контрольно-пропускний пункт "Чоп (Страж)", що на кордоні зі Словаччиною, 18 березня 2022 року. Зараз він знаходиться в москві.
22 жовтня 2023, 20:17

Ізраїль попередив Ліван про «нищівні удари», якщо «Хезболла» вступить у війну

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу наголосив на тому й попередив, що терористичне угрупування "Хезболла" не повинно втручатися у конфлікт із ХАМАСом, оскільки це може спричинити серйозні наслідки для Лівану. Він висловив це під час зустрічі з ізраїльськими військовими на ліванському кордоні.
22 жовтня 2023, 19:53

США готові передати Ізраїлю снаряди, які обіцяли Україні – NYT

Сполучені Штати Америки готові передати Ізраїлю значну кількість (десятки тисяч) 155-міліметрових артилерійських снарядів, які були обіцяні Україні. Запаси цих снарядів та інших систем озброєння вже практично вичерпується, а виробники намагаються забезпечити попит та нарощують темпи виробництва. Мова йдеться про "компроміси" в їх постачанні для обох воєн.
22 жовтня 2023, 14:42

Forbes Media Group купив російський олігарх – ЗМІ

Російський олігарх та власник російського відділення видання Forbes, Магомед Мусаєв, повідомив про придбання всієї глобальної медіагрупи Forbes. Цю інформацію він висловив у приватних бесідах із партнерами, інформує The Washington Post, посилаючись на свої джерела.
22 жовтня 2023, 14:16

Міграція українців до Канади: оголошено нову програму

Канада представила новий міграційний проєкт для українців, які мають намір отримати дозвіл на постійне проживання, повідомлено в Міністерстві імміграції Канади. За словами представників міністерства, реєстрація для участі у програмі буде відкрита з 23 жовтня.
21 жовтня 2023, 20:53

У Секторі Гази вже понад 4300 загиблих

Згідно з інформацією від палестинського Міністерства охорони здоров'я, кількість жертв у Секторі Гази, починаючи з 7 жовтня, зросла до 4385 осіб. Сектор Гази продовжує піддаватися ізраїльським авіаударам, а гуманітарні агентства попереджають, що в місцевих лікарнях майже закінчилося пальне та необхідні матеріали.
21 жовтня 2023, 20:18

Зеленський та Ердоган провели переговори по телефону

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом у суботу, 21 жовтня. У ході розмови Зеленський висловив подяку Туреччині за підтримку у суверенітеті та територіальній цілісності України та відзначив участь турецьких фахівців у першому Форумі оборонних індустрій у Києві й підготовку конференції з відновлення України, запланованої на листопад у Туреччині.
21 жовтня 2023, 14:23

Спільнота фінансових розвідок виключила росію зі ствоєї групи

Група Єгмонт, що об'єднує фінансові розвідки усього світу для обміну інформацією про фінансові злочини, прийняла рішення призупинити членство росії в організації. Повідомлено, що це рішення було ухвалено для збереження репутації групи.
20 жовтня 2023, 14:12

Байден планує провести важливу зустріч з лідерами ЄС

Президент США Джо Байден планує провести особисту зустріч з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн та президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем. У центрі уваги обговорень у Білому домі будуть теми війни росії проти України та збройного протистояння між Ізраїлем та терористичною групою ХАМАС.
20 жовтня 2023, 13:59

Британська розвідка відзначила влучні удари ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську

Влучні та успішні удари української армії за допомогою «товстих» ракет ATACMS по аеродромах у Луганську та Бердянську, ймовірно, суттєво вплине на здатність росії захищати свої позиції та здійснювати наступальні операції на фронті, повідомляється у свіжому зведенні Міністерства оборони Великобританії. Ймовірно, було ушкоджено 9 російських військових вертольотів у Бердянську, та 5 у Луганську.
20 жовтня 2023, 13:10

Гелікоптери Мі-8 від Хорватії Україна вже отримала

У стенограмі Міністерства оборони США, записаної під час зустрічі міністрів оборони США та Хорватії зазначається, що Хорватія передала Україні вертольоти Мі-8. Голова американського оборонного відомства Ллойд Остін висловив вдячність Хорватії за важливий внесок у підтримку України.
19 жовтня 2023, 20:52

В мережу потрапило відео нападу народного депутата Шахова на людину

Адвокат Олександр Шира звернувся до генерального прокурора Андрія Костіна із клопотанням оголосити підозру у справі про побиття людини народним депутатом Сергієм Шаховим. Шира заявив, що минулого року народний депутат Шахов здійснив напад на директора одного з підприємств, що спричинило тілесні ушкодження потерпілому.
19 жовтня 2023, 17:31

Зеленський провів переговори із Генеральним секретарем ООН

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонну розмову з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. У ході розмови президент висловив подяку команді Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС) в Україні за розробку Плану реагування на осінньо-зимовий період на суму $435 млн. Однією з тем обговорення також стала ситуація на Близькому Сході.
19 жовтня 2023, 17:01

США постачатимуть ATACMS в Україну на постійній основі – МЗС України

Угода між Україною та Сполученими Штатами про регулярне постачання далекобійних ракет ATACMS для українських військ отримала підтвердження від міністра закордонних справ Дмитра Кулєби, який повідомив про це в ефірі українського телеканалу.