Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

10 жовтня 2023, 18:45

Терористи ХАМАС завдали ракетного удару по курортному місту Ізраїля

Ізраїльське курортне місто Ашкелон знову опинилося під масованим ракетним обстрілом терористичного угруповання ХАМАС. Зазначено, що в Ашкелоні та в інших прилеглих населених пунктах загрозу супроводжують звуки сирен. Раніше, у своєму оголошенні терористи ХАМАС попереджали про те, що будуть обстрілювати Ашкелон у відповідь на атаки Ізраїлю в секторі Газа.
10 жовтня 2023, 14:37

Зустріч президентів України та Румунії у Бухаресті

Президенти України та Румунії оголосили про початок своєї зустрічі у Бухаресті. Лідери держав обговорять різноманітні аспекти співпраці, включаючи оборонну сферу, безпеку Чорного моря та економічні питання. Зустріч проходить як у форматі віч-на-віч, так і в розширеному форматі. Президенти також запланували зустріч із представниками ЗМІ.
09 жовтня 2023, 20:54

Зеленський вирушить до Румунії з робочим візитом

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 10 жовтня, відвідає Румунію — це стане першим візитом після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Президенти обговорять посилення підтримки Києва у протистоянні з російською агресією, а також безпекову ситуацію в регіоні та Чорному морі.
09 жовтня 2023, 20:01

Припинено всю допомогу від ЄС Палестині після нападу ХАМАС на Іхраїль

Європейська комісія призупинила фінансування проєктів розвитку Палестини після атаки терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль. До того ж Єврокомісія негайно припиняє виплати за проєктами, що є для Палестини. Вона також переглядає всі проєкти та оцінює весь бюджетний портфель. Тим часом нові пропозиції щодо фінансування допомоги палестинцям відкладені до "подальшого повідомлення".
09 жовтня 2023, 15:50

Вкрадену в Україні зброю росія передала терористам ХАМАС – ГУР

Російська сторона здійснила передачу, захопленої під час війни в Україні, зброї терористам з ХАМАС. Ця зброя була виготовлена в США та країнах ЄС та буде використана у дезінформаційній кампанії проти України. Ця кампанія передбачає створення низки статей та «розслідувань» в західних ЗМІ.
09 жовтня 2023, 14:02

В Ізраїлі повернуто під контроль усі міста на кордоні з Газою – ЦАХАЛ

Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) успішно відновила контроль над усіма населеними пунктами на кордоні з сектором Газа. Про це 9 жовтня повідомив представник військових, контрадмірал Даніель Хагарі. За словами військових, кордон з Газою буде фізично захищено та охороняється танками, які отримуватимуть підтримку від бойових гелікоптерів та безпілотників.
08 жовтня 2023, 20:39

Збільшилась кількість жертв нападу на Ізраїль і становить понад 700 людей

Зафіксовано понад 700 загиблих та 2100 поранених серед ізраїльтян у результаті терористичної атаки ХАМАС, яка розпочалася 7 жовтня. Пресслужба уряду Ізраїлю також повідомила про те, що близько 100 громадян Ізраїлю знаходяться у полоні в секторі Газа.
08 жовтня 2023, 18:35

Зеленський поговорив з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Прем’єр Ізраїлю розповів про ситуацію в країні та дій збройних сил і органів правопорядку в протидій нападу угрупування ХАМАС. Нетаньягу також повідомив у соцмережі «Х» про телефонні розмови з іноземними лідерами.
08 жовтня 2023, 14:34

Це офіційне оголошення війни: військово-політичний кабінет Ізраїлю ввів "пункт 40 алеф"

Ізраїль офіційно ввів в дію «пункт 40 алеф». Востаннє його застосовували 1973 року. Це офіційне оголошення стану війни. Відтепер Сили оборони Ізраїлю мають повну свободу дій і можуть планувати свої операції без консультацій з політиками.
08 жовтня 2023, 14:17

Одного з лідерів ХАМАС, Аймана Юніса, ліквідовано сьогодні вранці, – ЗМІ

В Секторі Газа ліквідовано одного з лідерів угруповання ХАМАС, Аймана Юніса. Його тіло було знайдено під руїнами його ж будинку у Нусіраті, який було знищено внаслідок повітряного удару під час контртерористичної операції армії Ізраїлю.
08 жовтня 2023, 13:45

ЗМІ: повідомляється, що в Єгипті поліцейський відкрив вогонь по туристах з Ізраїлю

У місті Олександрія в Єгипті поліцейський відкрив вогонь по туристах з Ізраїлю. Повідомляється про загибель щонайменше двох ізраїльтян і одного місцевого жителя. Про це 8 жовтня повідомив телеканал Sky News Arabia з посиланням на джерело у службі безпеки Єгипту.
07 жовтня 2023, 21:17

Ізраїль знову під масованим ракетним обстрілом та зупиняє подачу електрики в сектор Газа

Ізраїль припиняє постачання електроенергії до сектору Газа під час нападу терористів ХАМАС, що становить понад половину загального обсягу постачання. На даний час Тель-Авів знову опинився під масованим ракетним обстрілом з боку Сектору Газа. Працює система протиракетної оборони «Залізний купол», але є влучання в середмістя.
07 жовтня 2023, 18:11

Армія Ізраїлю ліквідувала щонайменш 160 палестинців – ЗМІ

Ізраїль продовжує вести бойові операції у Секторі Гази у відповідь на напад з боку ХАМАС. ЗМІ також повідомило про пошкодження машини швидкої допомоги в Хан-Юнісі через атаку Ізраїлю, що на півдні Сектора Газа, у результаті чого поранено кількох палестинців.
07 жовтня 2023, 17:42

Скасувати вибори президента на росії пропонує кадиров

Голова Чеченської республіки рамзан кадиров (в народі дон-диров - прим.ред.) висловив пропозицію "тимчасово" призупинити проведення виборів президента на росії. Про це він заявив в суботу, 7 жовтня, на акції в Грозному, присвяченої дню народження путіна, про що розповіло місцеве пропагандистське видання «Чечня сьогодні».
07 жовтня 2023, 16:50

Бої тривають в 14 населених пунктах Ізраїлю – ЗМІ

Запеклі бої та несамовитий хаос охопив Ізраїль, коли терористи прорвалися на його територію з сектора Газа. В 14 ізраїльських населених пунктах на відстані до 15 км від кордону тривають інтенсивні військові дії, зокрема в місті Офакім, де вже була ліквідована одна з груп бойовиків, що складався з восьми людей.
07 жовтня 2023, 14:32

Нетаньяху заявив, що ХАМАС заплатить безпрецедентну ціну

Держава Ізраїль оголосила про перебування у стані війни після ранкової атаки бойовиків з руху ХАМАС. Ісламісти заплатять безпрецедентну ціну. Про це сказав прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху у зверненні в суботу, 7 жовтня.
07 жовтня 2023, 14:04

Ізраїль прокинувся вранці від масованої ракетної атаки

Вранці у суботу Ізраїль зазнав масованої ракетної атаки з сектора Газа, повідомила пресслужба Армії оборони Ізраїлю 7 жовтня. Сирени повітряної тривоги спрацювали у багатьох населених пунктах південних та центральних районів Ізраїлю, включаючи Тель-Авів та Єрусалим.
06 жовтня 2023, 16:13

Депутатів від «Слуги Народу» з Луганщини обрано до керівного складу Української асоціації районних та обласних рад

За участі депутатів від «Слуги Народу» з Луганщини в Києві відбувся з’їзд Української асоціації районних та обласних рад. Луганську область на з’їзді представляли голови Сєвєродонецької – Володимир Прокопенко, Старобільської – Роман Решетняк та Щастинської – Олена Коробка – районних рад. Усі вони є депутатами фракцій «Слуга Народу» у відповідних радах.
05 жовтня 2023, 20:12

Зеленський зустрівся з прем’єром Вірменії на саміті Європейської спільноти

Президент України Володимир Зеленський вперше зустрівся з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном на саміті Європейської політичної спільноти в четвер, 5 жовтня. Також Зеленський повідомив, що обговорив з Пашиняном двосторонню співпрацю України та Вірменії й важливі міжрегіональні економічні проєкти.
05 жовтня 2023, 15:06

Зеленський на саміті лідерів держав Євросоюзу в іспанській Гранаді

Президент Володимир Зеленський взяв участь у зустрічі лідерів держав Євросоюзу в іспанській Гранаді, яка відбулася в четвер, 5 жовтня. За словами Зеленського, Україна, нарівні з іншими націями в спільному європейському домі, бере участь у саміті з метою забезпечення стабільності та безпеки на континенті. Він анонсував роботу в спільних форматах та важливі двосторонні зустрічі.