Формат «Рамштайн» сприяв виділенню Україні понад $80 млрд. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
22 листопада 2023, 17:03

Формат «Рамштайн» сприяв виділенню Україні понад $80 млрд

З квітня минулого року країни-учасниці Контактної групи з питань оборони України виділили на потреби ЗСУ понад 80 млрд доларів, заявив міністр оборони США Ллойд Остін на 17 засіданні групи у середу, 22 листопада.

📢«Я пишаюся тим, що ця історична Контактна група виділила Україні понад 80 млрд доларів на безпекову допомогу відтоді, як кремль розпочав своє невиправдане вторгнення. І я пишаюся цією твердою прихильністю. Наша єдність посилає путіну чіткий сигнал про те, що він не зможе перечекати нас або перемогти в змаганні волі», – відзначив Остін.

Міністр закликав Контактну групу посилити здатність України до протиповітряної оборони перед настанням зими.

📢«Усього за декілька днів після мого візиту до Києва сили путіна завдали нового шквалу ракетних ударів по Києву та інших частинах України. І вони зробили це, щоб завдати шкоди енергосистемі України. Атаки росії на інфраструктуру України можуть означати страждання і смерть незліченної кількості невинних українських громадян. Але я, як і раніше, більш упевнений, ніж будь-коли, в тому, що український народ залишиться стійким перед обличчям труднощів», – підкреслив Остін.

📅Нагадаємо, 20 листопада Міноборони США оголосило про надання додатково зброї Україні на 100 млн доларів, що являється 51 "траншем" з серпня 2021 року.


Irta-fax
+Поширити: