Knauf внесли до міжнародних спонсорів війни через роботу на росії. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
23 листопада 2023, 13:39

Knauf внесли до міжнародних спонсорів війни через роботу на росії

Німецька будівельна фірма Knauf з'явилася в списку та поповнила перелік міжнародних спонсорів війни через свою діяльність на росії, повідомило Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

📢«Фахівці з Knauf продовжують будувати міста країні-агресору. Це особливо цинічно контрастує з тисячами зруйнованих житлових будинків в Україні армією агресора, що фінансується в тому числі за рахунок податків Knauf», - роз'яснили представники НАЗК своє рішення.

Згідно з даними Агентства, сьогодні Knauf є найбільшим німецьким інвестором у будівельній галузі на росії. Тільки за 2022 рік компанія сплатила до бюджету рф близько 117 мільйонів доларів. На росії Knauf представлено десятьма дочірніми підприємствами, 20 заводами та майже 30 ресурсними центрами, з чисельністю персоналу близько чотирьох тисяч осіб.

📢«Knauf також має діючі потужності з виробництва акустичних стельових плит та підвісних систем у Спеціальній економічній зоні “Алабуга” (Татарстан), на території якої організовано російське виробництво БПЛА Shahed-136», - зазначили в агентстві з питань запобігання корупції.

У жовтні 2022 року керівники заводу Knauf у підмосковному Красногорську, за даними НАЗК, взяли участь у погодженні списків для мобілізації з владою. Частину зі списку, як стверджують, перевозили до військкоматів на фірмовому мікроавтобусі компанії.

Перелік міжнародних спонсорів війни, встановлений НАЗК, визнається потужним інструментом управління репутацією. З вересня 2022 року агентство співпрацює з базою даних World-Check, яка використовується банками та страховими компаніями для оцінки ризиків. World-Check є найбільшою у світі базою для перевірки контрагентів на наявність зв'язків з терористичними організаціями та іншими ризиковими факторами.

📅Нагадаємо, що 2 листопада Україна внесла швейцарську корпорацію Nestle до переліку міжнародних спонсорів війни. 2 жовтня російський Forbes назвав французьку "Леруа Мерлен" найбільшою іноземною компанією, що залишилася в росії попри вторгнення до України.


Джерело: "НАЗК"
+Поширити: