До України повернули депортованого із Маріуполя Богдана Єрмохіна у день його 18-річчя. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
19 листопада 2023, 17:07

До України повернули депортованого із Маріуполя Богдана Єрмохіна у день його 18-річчя

Підліток Богдан Єрмохін, якого російські загарбники депортували з Маріуполя, повернувся до України у свій 18-й день народження. Про це стало відомо вдень 19 листопада за повідомленням керівника Офісу Президента Андрія Єрмака та уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця у їхніх телеграм-каналах.

📢«Нашій команді вдалося повернути додому Богдана Єрмохіна — українського хлопця, якого росія вивезла з окупованого Маріуполя до московської області… Сьогодні Богдану виповнилося 18 років… Ми були у постійній комунікації з Богданом і він вже в Україні, поруч зі своєю сестрою», – поділився Єрмак.

Він висловив подяку партнерам з Катару та міжнародній організації ЮНІСЕФ за сприяння в цій справі. Лубінець додав, що повернення також відбулося у взаємодії із посольством України в Білорусі, Прикордонною службою та за результатами переговорів з російською стороною.

Вранці у неділю уповноважена при президенті рф з прав дитини Марія Львова-Бєлова та уповноважена з прав людини у рф Тетяна Москалькова розповіли, що підліток прибув із москви до Мінська та зустрівся зі своєю двоюрідною сестрою в аеропорту.

Львова-Бєлова, якій видано орден на арешт Міжнародним кримінальним судом у Гаазі, розповіла, що на рейс хлопця проводжала “прийомна мама та інші члени прийомної родини” з підмосков'я.

Коментуючи цю інформацію, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко звинуватив Львову-Бєлову в цинізмі, наголошуючи, що без розголосу у ЗМІ Богдана Єрмохіна викликали б до армії на росії через досягнення повноліття.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: