Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

08 січня 2024, 14:56

Офіційний Китай висловився щодо російського удару по Донецькій області

Китай закликав росію та Україну утриматися від ударів по цивільних об’єктах та гарантувати безпеку цивільних жителів. Мао Нін, речниця МЗС КНР, наголосила на цьому, коментуючи вбивство росіянами 11 мешканців Покровського району Донецької області.
06 січня 2024, 17:00

ТЦК у Закарпатті викрали чоловіка з авто, залишивши в ньому дружину з дитиною

У Закарпатській області, за словами народного депутата від фракції «Слуга народу» Георгія Мазурашу, співробітники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) здійснили викрадення водія, витягнувши його з автомобіля на блокпосту та перевезли до Хустського ТЦК. Його дружина залишилась разом із дитиною на трасі у селі Міжгір'я.
05 січня 2024, 15:06

Херсон знову під російським обстрілом, зруйновано склад з гуманітаркою, є поранені

В неділю, 5 січня, близько 11 години ранку, військові російської федерації провели обстріл Дніпровського району Херсона, в результаті чого є поранені. Удар російських окупантів призвів до пошкодження житлового будинку та викликав пожежу на складі, де зберігалася гуманітарна допомога. Крім того, 69-річна жінка отримала травми в результаті обстрілу, проте вона відмовилася від госпіталізації.
04 січня 2024, 18:00

Країна-агресор росія скуповує балістичні ракети у КНДР – ЗМІ

Повідомляється, що росія планує придбати балістичні ракети малої дальності в Ірану та вже отримала кілька десятків таких ракет та пускових установок від Північної Кореї, повідомляє The Wall Street Journal. В опублікованому матеріалі йдеться, що російські представники відвідали іранський полігон у середині грудня минулого року, де були свідками випробувань КВІР, включаючи ракети малої дальності Абабіль.
04 січня 2024, 17:20

До України повернули з окупації 12-річну дитину, в якої померла мати

У перший день 2024 року вдалося забезпечити повернення 12-річного Андрія з тимчасово окупованої частини Херсонської області на територію, контрольовану Україною. Хлопчик жив в окупації разом із бабусею, після того, як померла його мама. Цей перший день нового року став для них початком нового життя.
04 січня 2024, 17:01

Крилаті російські ракети ворог планує оснащувати касетними боєприпасами – ЦНС

За даними Центру національного спротиву (ЦНС), росіяни мають намір почати виробництво крилатих ракет X-32, додавши до них касетні боєприпаси. Ця інформація заснована на документах, які належать Дубненському машинобудівному заводу, де росіяни продовжують виготовляти ракети для подальших атак на цивільну інфраструктуру України.
04 січня 2024, 16:45

Нікополь знову під російським обстрілом, поранено цивільних

У місті Нікополь на Дніпропетровщині двоє чоловіків постраждали в результаті російського артилерійського обстрілу. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації. Раніше було повідомлено, що в Кропивницькому внаслідок ракетної атаки з боку російських окупантів є загибла людина та травмовані.
02 січня 2024, 19:23

Через 2 роки вдалось повернути в Україну юнака, депортованого до рф з Маріуполя

До України повернули юнака, якого ще у 17-річному віці вивезли з Маріуполя на росію. За час, проведений у депортації, хлопець став повнолітнім. Він був у складі групи з 31 дитини, більшість з яких були сиротами або значились як позбавлені батьківського піклування. Олександр став п'ятим із депортованих до інших країн маріупольських дітей, яких вдалося повернути на батьківщину.
01 січня 2024, 17:40

Повідомляється про «приліт» по штабу російських окупантів у Лисичанську – соцмережі

«Приліт» або ж у народі – «бавовна» зафіксовано в тимчасово окупованому Лисичанську в ніч на понеділок, 1 січня. Удар було спрямовано на будівлю із російськими військовими. Факт влучного удару по Лисичанську сьогодні вночі підтверджено окупаційною "адміністрацією" міста.
01 січня 2024, 16:38

Донеччина під російськими обстрілами, поранено п’ятьох людей – ОВА

У Донецькій області за минулу добу п'ять мирних жителів отримали поранення внаслідок обстрілів російських агресорів. За словами голови ОВА, ще двоє людей отримали поранення в Покровському районі, включаючи 9-річну дитину. Також у Покровську ракетним ударом було пошкоджено 15 будинків, дві лікарні, котельню та газопровід.
31 грудня 2023, 15:40

У Смілі на Черкащині загинула одна з дев’яти постраждалих від російської атаки

У Смілі, Черкаського району, повідомляється про загибель однієї з дев'яти людей, які постраждали від ракетного удару росії 29 грудня. У п'ятницю, росія влаштувала ракетний удар по житловому сектору Сміли, де постраждали дев'ять людей, включаючи дитину, і було пошкоджено 51 приватний будинок.
31 грудня 2023, 15:02

Звернення народного депутата України, голови Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексія Кузнєцова з нагоди нового 2024-го року

Позаду 2023-й рік – рік боротьби українського народу за власну землю та свободу. Рік суворих випробувань для всієї нашої нації та для кожного з нас: випробувань на стійкість, сміливість, єдність та людяність.
28 грудня 2023, 14:02

На Харківщині поранено трьох жінок під час російського обстрілу

Сьогодні вранці село Глушківка Куп'янського району Харківщини потрапило під авіаудар з боку російських загарбників, що призвело до поранень серед цивільного населення. За інформацією поліції, авіаудар був завданий близько 11:00, що призвело до руйнування одного будинку та пошкодження трьох інших. У пошкоджених будинках виявлено витік газу. Внаслідок ворожого авіаудару постраждали три жінки віком 58, 60 та 76 років.
28 грудня 2023, 13:29

Нацполіція не буде роздавати повістки бо вже й так сприяє мобілізації

Голова Національної поліції України Іван Вигівський не підтримав пропозиції надати поліції повноваження для роздачі мобілізаційних повісток самостійно, без участі військових. Він зазначив, що поліція і так має дуже багато своєї роботи. До того ж, зазначив Вигівський, поліція і так максимально допомагає та сприяє мобілізації та кожен повинен займатися своєю роботою.
28 грудня 2023, 13:03

Під російським ударом двічі опинилась ТЕС на Донеччині

Зафіксовано подальші атаки російської федерації на енергоінфраструктуру Донеччини. Впродовж останньої доби російські окупанти завдали два удари. Наслідком обстрілів є відключення від електропостачання споживачів на Донеччині, а також залишились без світла понад 2 тис. домогосподарств та побутових споживачів на Чернігівщині.
27 грудня 2023, 14:00

На російському кораблі «новочеркаськ» під час атаки ЗСУ перебували 77 моряків – ЗМІ

На російському великому десантному кораблі "новочеркаськ" перебували 77 моряків у момент атаки ЗСУ. Згідно з інформацією, отриманою 27 грудня від російського телеграм-каналу ASTRA, яке позиціює себе як незалежне видання, 33 з них вважаються зниклими безвісти, а 19 отримали поранення.
26 грудня 2023, 17:07

Шматки російського корабля «новочеркаськ» збирають по всій окупованій Феодосії

Фрагменти великого десантного корабля "новочеркаськ" Чорноморського флоту ВМФ росії розкидані по всьому окупованому місту після ракетної атаки, яку влаштували Збройні сили України в ніч на 26 грудня. OSINT-аналітики припускають, що ці фрагменти можливо впали приблизно аж за 650 метрів від місця розташування колишнього корабля рф у Феодосії.
26 грудня 2023, 14:14

Мобілізація по-новому: обмеження, штрафи та покарання

У Верховній Раді України зареєстровані два нові законопроєкти, спрямовані на вдосконалення та посилення системи покарань за ухилення від військової служби. Один із них пропонує внесення загальних змін щодо процесу мобілізації, військового обліку та служби, тоді як другий законопроєкт №10378 – про удосконалення мобілізації та військового обліку, передбачає посилення покарання за ухилення від мобілізації.
25 грудня 2023, 17:01

Народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов вітає українців з Різдвом Христовим

Цього року Україна вперше за період незалежності відзначає Різдво Христове разом з іншими країнами Європи 25 грудня. У день Різдва Христового українці єднаються у спільній молитві за наших мужніх захисників та захисниць, за перемогу України, за мир та добробут на нашій землі!
25 грудня 2023, 12:51

Під російським вогнем опинилась Чорнобаївка, є загибла людина – ОВА

У ніч на 25 грудня Чорнобаївка опинилася під обстрілами російської федерації, внаслідок яких зафіксовано принаймні 25 «прильотів» з ворожої артилерії. Пошкоджено 26 будинків, спортзал, освітній та медичний заклади, сільськогосподарський об’єкт, дорожню інфраструктуру, а також три комунальні автобуси.