Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

25 грудня 2023, 12:51

Під російським вогнем опинилась Чорнобаївка, є загибла людина – ОВА

У ніч на 25 грудня Чорнобаївка опинилася під обстрілами російської федерації, внаслідок яких зафіксовано принаймні 25 «прильотів» з ворожої артилерії. Пошкоджено 26 будинків, спортзал, освітній та медичний заклади, сільськогосподарський об’єкт, дорожню інфраструктуру, а також три комунальні автобуси.
24 грудня 2023, 19:09

Мешканців прикордонного села на Чернігівщині росіяни атакували під час роздачі хліба

Повідомляється, що російські окупанти атакували з дрона цивільних мешканців, яким привезли хліб в одне з прикордонних сіл Новгород-Сіверського району Чернігівської області. Ворог продовжує підступно обстрілювати мирне населення прикордоння. Тож поліція закликає людей евакуюватися до безпечніших громад вглиб області.
24 грудня 2023, 13:07

Міністр Федоров знову пояснив суспільству про повістки у «Дії»

Міністру цифрової трансформації України Михаїлу Федорову в черговий раз довелось спростовувати заяви такі, що зробив військовий, командир кулеметників 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, Назарій Кішак щодо можливості введення повісток у застосунку "Дія". Міністр оборони Рустем Умеров раніше заявив про розгляд можливості розсилання електронних повідомлень військовозобов'язаним.
23 грудня 2023, 16:53

Міністерство оборони України вигадує нові способи мобілізації чоловіків

Міністерство оборони розглядає можливість використання електронних сповіщень для повідомлення чоловіків про необхідність явитися в Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров та додав, що повідомлення також отримуватимуть чоловіки, які перебувають за кордоном.
22 грудня 2023, 14:27

Нічна атака російських дронів на Київ: у КМВА розповіли про наслідки

У ніч на 22 листопада Київ пережив чергову російську. Окупанти запустили ударні безпілотники типу «шахед» по столиці України. Це стало третьою подібною атакою за останні шість днів. Також у результаті ворожої атаки окупантів пошкоджено будинок, який був ще в стані будівництва, люди не постраждали.
21 грудня 2023, 20:23

В Одесі ТЦК викрадають з вулиць людей на «швидкій», купленій людьми для поранених бійців

Мережею шириться відео, на якому військові схожі на співробітників ТЦК та СП, які пересувались на спеціальному автомобілі швидкої допомоги та намагались силоміць "запакувати" чоловіка. Все виглядало, як викрадення пересічного громадянина з вулиці міста. За фактом цієї події буде проведена перевірка. Про це повідомляє пресслужба Сил оборони півдня на своєму Telegram-каналі в четвер, 21 грудня.
19 грудня 2023, 13:43

Полтаві приготуватись: новий графік роздачі повісток

Від наступного тижня у Полтаві всім військовозобов'язаним мешканцям будуть вручати повістки в межах міста за новим графіком. ериторіальних центрів комплектування (ТЦК та СП) та поліцейські обходитимуть місто як вранці, так і в вечірній час. Про це зазначено у розпорядженні виконувача обов'язків мера Полтави Катерини Ямщикової та коментарі спікера обласного ТЦК Романа Істоміна.
19 грудня 2023, 13:25

Звільнився з посади заступник голови Нацполіції, у дружини якого «знайшли» російський паспорт

Дмитро Тишлек, заступник голови Національної поліції України у дружини якого журналісти знайшли російський паспорт, подав рапорт про відставку. Нагадаємо, що 26 жовтня проєкт "bihus" оприлюднив інформацію про те, що Тишлек має дружину Олександру Балакай з російським паспортом, яка володіє рухомим та нерухомим майном, що належить партнерові російського кримінального авторитета.
18 грудня 2023, 14:10

Про повістки у «Дії» розповів міністр Федоров

Чутки про можливість вручення мобілізаційних повісток через застосунок «Дія» ширяться серед українців вже не перший місяць. Останнього разу бурхливе обговорення у соцмережах почалось після того, як депутат та колишній представник Президента у Верховній Раді Федір Веніславський зробив чергову заяву, що робоча група в Раді вже розробила деякі пропозиції щодо посилення мобілізації.
17 грудня 2023, 18:29

Поліція буде допомогати ТЦК мобілізовувати громадян та примусово забирати з квартир та будинків

В Україні триває пролонгована декілька разів загальна мобілізація, тому всім військовозобов’язаним продовжать вручати повістки також за місцем проживання. Представники колишнього військкомату, а нині – ТЦК та СП, ходитимуть по квартирах та будинках разом із поліцейськими, тому що лише вони, поки що, мають право примусово доставити громадян до приміщення військкомату.
17 грудня 2023, 14:27

Нова ракета для HIMARS успішно пройшла випробування у США

Американська компанія Lockheed Martin успішно завершила серію кваліфікаційних тестів ракет збільшеного радіуса дії ER GMLRS для систем M142 HIMARS та M270 MLRS. Протягом останніх двох років проводилися заходи, спрямовані на перевірку точності та дальності цих ракет. За словами представників компанії, кожен етап тестів наближає систему до включення в арсенал Збройних сил США, оскільки вже завершується заключна фаза розробки.
15 грудня 2023, 16:34

Херсон під черговим російським артобстрілом: є поранені та руйнування

Сьогодні, 15 грудня, протягом дня російські загарбники здійснили артилерійський обстріл Дніпровського району Херсона. Поцілили по багатоповерховому житловому будинку, до лікарні доставлено двох потерпілих. Голова Херсонської ОВА, зазначив, що стан потерпілих оцінюється як середньої тяжкості, і медичний персонал надає їм допомогу.
15 грудня 2023, 16:16

МОП запрошує жінок пройти навчання з можливістю отримати грант до $25 000 на відкриття дитсадка

Міжнародна організація праці запрошує на навчання жінок з Київської та Житомирської областей, які мріють створити у своїх громадах бізнес по догляду за дітьми до 3 років. Програма навчання включає 5-денний інтенсивний курс для 30 відібраних учасниць.
15 грудня 2023, 14:11

Нічні вибухи у Маріуполі: деякі подробиці та наслідки

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив деякі подробиці та наслідки щодо нічних вибухів увечері 14 грудня у тимчасово окупованому місті. Вибухів було два. Місць влучання — два, і вони різні. Перше відео з мігрантами — це той самий "бетонний завод". Перше влучання. Друге — територія за Порт-Сіті, де окупанти розміщували техніку військову та частини систем ППО.
14 грудня 2023, 17:09

Ще п’ятьох дітей вдалося повернути з окупації в Україну

У Херсонській області з російської окупації знову вдалися повернути на вільну територію України п'ятьох дітей. Про це у четвер, 14 грудня, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації. Наразі всі вони перебувають у безпечному місці, отримують необхідну допомогу. Очільник області висловив вдячність структурам та організаціям, які активно долучаються до звільнення громадян з окупованих територій.
14 грудня 2023, 16:55

Хмельницька область опинилась під російською атакою ракетами «Кинджал»

Хмельницька область опинилась під атакою російських агресорів, які використали аеробалістичні ракети "Кинджал", які вони часто називають "гіперзвуковими". Цю інформацію надав речник Повітряних сил ЗСУ, Юрій Ігнат. Тривога була оголошена в Україні вже тричі через підйом літаків МіГ-31К, які є носіями для «Кинджалу». У ході однієї з тривог відбулися вибухи в Києві та Старокостянтинові.
14 грудня 2023, 16:34

Знайшли уламки російського ударного БпЛА типу «шахед» на території Румунії

У результаті нічної атаки росії на Україну поруч із румунським містом Грінду впав російський безпілотник типу "Shahed-136/131". Міністерство оборони Румунії вжило необхідних безпекових заходів через цей інцидент. Повідомлено компетентні органи для збору доказів та початку проведення розслідування відповідно до встановлених процедур.
14 грудня 2023, 13:35

Одещина під російською атакою БпЛА: пошкоджено гуртожиток, припортову інфраструктуру

Внаслідок атаки безпілотників, яку в черговий раз здійснили російські окупанти, пошкоджено гуртожиток в Одесі, постраждало 11 осіб. Зараз на місці події функціонує мобільний пункт обігріву, працюють психологи для допомоги постраждалим та мешканцям. Організовано також доставку їжі та теплих речей.
13 грудня 2023, 16:58

Для абонентів Київстару заблоковано національний роумінг – Держспецзв’язку

Оператор мобільного зв'язку Київстар тимчасово припинив послугу національного роумінгу для своїх абонентів після потужної кібератаки, яка відбулася вчора. У відомстві вказали, що з метою запобігання перевантаженню мереж інших операторів, тимчасово заблоковано послугу національного роумінгу.
13 грудня 2023, 16:01

Єврокомісія не буде розморожувати 10 млрд євро для Угорщини

Єврокомісія не планує та відмовилась розморожувати 10 млрд євро для Угорщини, поки Будапешт не здійснить останніх кроків для розблокування доступу до цих коштів, які були заморожені у зв'язку з діями прем'єр-міністра Віктора Орбана, що завдали шкоду демократичній системі стримувань та противаг.