На Джарилгачі еко-катастрофа: п'ятий день горить найцінніша ділянка заповідника. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство / Події / Регіональні
05 серпня 2023, 17:07

На Джарилгачі еко-катастрофа: п'ятий день горить найцінніша ділянка заповідника

Згідно з повідомленням Української Природоохоронної групи, протягом п'яти днів горить найцінніша степова ділянка в Національному природному парку на острові Джарілгач, яка перебуває у окупації з перших днів повномасштабного вторгнення росії.

Ця територія є зоною абсолютної заповідності, де обмежено навіть відвідування людьми, і зосереджена основна частина степових екосистем острова та популяції рідкісних степових тварин.

Зазначається, що ця ділянка має охоронний статус заказника з 1974 року і пожежа, яка не припиняється, може призвести до колосальних втрат біорізноманіття острова.

Природний парк «Джарілгацький», який раніше перебував під українською юрисдикцією, росіяни у лютому перереєстрували за своїм законодавством. У документах зазначено, що основним видом діяльності парку є «полювання, вилов та відстріл диких тварин».

Окупаційна адміністрація, яка тепер контролює парк, планує полювати на його території, що раніше було заборонено за українським законодавством. Хоча в парку немає червонокнижних тварин, - там були червонокнижні рослини, і спеціальна зона особливого захисту, де знаходилися рідкісні рослини на площі приблизно 800 гектарів.


irta-fax
+Поширити: