Новини влади. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

04 квітня 2024, 20:01

ГУР: на російському заводі в Татарстані з виготовлення «шахедів» – значні руйнування

Після вдалої атаки безпілотників 2 квітня на завод з виробництва та зборки ударних дронів у Єлабузі, що побудовано в російському Татарстані, зафіксовано значні руйнування. Про це повідомив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, Андрій Юсов.
04 квітня 2024, 13:59

Поява літаків F-16 стане несподіванкою для росіян – Повітряні Сили ЗСУ

Українські пілоти завершують програму навчання на винищувачах F-16 у Данії та США. За словами речника Повітряних сил України Іллі Євлаша, це надасть несподівану перевагу для України у відношенні до її противників, та стане «несподіванкою для ворога». Про точну дату прибуття цих літаків до України речник відмовився говорити. Всі необхідні рішення щодо отримання цих літаків вже ухвалені, і процес відбувається за планом.
03 квітня 2024, 17:39

Зеленський запросив до Харкова всіх, хто засуджує в ООН атаки БпЛА у Татарстані

Західні партнери мають підтримати удари по російській інфраструктурі, тому що росія розуміє лише мову сили. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, реагуючи на засудження з боку ООН атаки БпЛА на Татарстан. Також він закликав відвідати Харків, щоб зрозуміти, як жити без світла та води через постійні варварські атаки російських окупантів.
02 квітня 2024, 20:26

Зеленський підписав закон про повторне проходження ВЛК обмежено придатним чоловікам

Президент Володимир Зеленський затвердив законопроєкт щодо повторного медичного огляду, раніше визнаних обмежено придатними, чоловіків упродовж 9 місяців. Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради. Крім того, законопроєкт містить положення та норми про забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист.
02 квітня 2024, 19:46

Зеленський підписав закон про зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про зниження віку для мобілізації з 27 до 25 років, який Верховна Рада України підтримала ще 30 травня 2023 року. Про це свідчать дані на сайті Верховної Ради у понеділок, 2 квітня.
02 квітня 2024, 17:09

До Дня Незалежності Урядом затверджено виплати та їх розмір

Кабінет міністрів України у вівторок, 2 квітня, ухвалив рішення про затвердження розмірів разової грошової виплати до Дня Незалежності України ветеранам та деяким іншим особам у 2024 році. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді. Йдеться про перелік осіб, на яких поширюється дія законів «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».
31 березня 2024, 14:42

Ракетний російський терор по Україні прокоментував Буданов

Російські агресори тривалий час не здійснювали атак на енергетичні об'єкти України, що дозволило їм зберегти та накопичити певну кількість ракет. Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України, генерал-лейтенант Кирило Буданов, у телемарафоні в неділю, 31 березня. Також російська сторона прийняла рішення використовувати ракети Х-101 через їх більшу ефективність порівняно з Калібром.
30 березня 2024, 14:21

Олексій Малеванець: «Реструктурізація — актуальна тема для підприємств Луганщини»

Секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Малеванець відвідав IX Форум із реструктуризації та банкрутства. Організатором заходу стало видавництво «Юридична практика» за підтримки Міністерства юстиції України, генеральний партнер - EQUITY Law Firm.
30 березня 2024, 14:13

Зеленський звільнив Шефіра з посади помічника та ще ряд кадрових змін

Володимир Зеленський прийняв рішення звільнити Сергія Шефіра з посади першого помічника президента України. Це було оголошено на офіційному вебпорталі глави держави. Крім того, український лідер підписав укази про звільнення трьох радників та двох уповноважених. Також серед звільнених є уповноважена президента з питань волонтерської діяльності та радниця — уповноважена президента з питань забезпечення прав захисників України.
29 березня 2024, 17:43

Чоловіки за кордоном не зможуть оформити новий закордонний паспорт без військового обліку – Веніславський

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув усі правки, подані народними депутатами до законопроєкту про мобілізацію. Проте, все ж деякі пункти документа все ще узгоджуються. Комітет вирішив не прив'язувати до військово-облікового документа надання консульських послуг, але отримати новий закордонний паспорт без нього буде неможливо. Про це повідомив член Комітету Федір Веніславський.
29 березня 2024, 16:29

Зеленський провів Ставку: росіяни вночі цілили у Канівську та Дністровську ГЕС

Минулої ночі російські загарбники свідомо намагалися завдати ударів по Канівській та Дністровській гідроелектростанціях. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. Було обговорено найбільш дієві способи фізичного захисту та їх упровадження на інших об’єктах. Другим питанням Ставки стало обговорення контрактів на постачання зброї та боєприпасів на найближчий час й на перспективу.
28 березня 2024, 20:40

Найближчими місяцями може початися наступ росії – Зеленський

У найближчі місяці очікується активізація російських військ, яка може відбутися наприкінці травня або червні. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю американській телерадіокомпанії CBS News. Якщо Україна програє, війна може прийти і в Європу, і в США.
28 березня 2024, 14:02

Олексій Малеванець: «Підтримати аграріїв важливо для економічної безпеки країни»

Секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Малеванець постійно підтримує зв’язок із земляками-аграріями, які є вимушеними переселенцями, та активно долучається до заходів, присвячених темі розвитку аграрного сектору економіки України.
27 березня 2024, 20:25

Бронювання від мобілізації людей із зарплатою від 35 000 грн відхилено без обговорень

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, не обговорюючи, відхилив ініціативу щодо бронювання від мобілізації залежно від рівня заробітної плати. Про це народний депутат повідомив через Телеграм у середу, 27 березня.
26 березня 2024, 17:27

П’ять великих десантних кораблів залишилось у росії – ВМС

Українські військові повідомили, що було знищено чотири великі десантні кораблі (ВДК) чорноморського флоту росії. Якщо брати великі десантні кораблі, то їх в строю залишається п’ять одиниць з 13, які були в них на початку повномасштабного вторгнення.
26 березня 2024, 16:53

Зеленський звільнив Данілова з посади секретаря РНБО

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України. Цю інформацію та відповідний указ №186/2024 опубліковано на офіційному вебсайті президента у вівторок, 26 березня.
26 березня 2024, 13:06

ВМС підтвердили ураження чотирьох російських кораблів у Криму

Військово-морські сили ЗСУ підтвердили ураження російського військового десантного корабля «Іван Хурс». За словами речника, підтверджено ураження двох великих десантних кораблів – «Азов» і «Ямал», а також уражено ракетним комплексом «Нептун» великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», який був захоплений російськими окупантами у 2014 році в Криму.
25 березня 2024, 17:03

Чоловікам заборонено наближатись до кордону з Молдовою на Вінниччині

У Вінницькій області введено обмеження, а саме заборона для чоловіків призовного віку, які намагаються наблизитися до державного кордону з Молдовою. Цю інформацію в понеділок, 25 березня, повідомив Могилів-Подільський прикордонний загін. Це обмеження стосується смуги вздовж державного кордону у чотирьох громадах Могилів-Подільського та Тульчинського районів Вінницької області.
23 березня 2024, 17:07

Внаслідок вибухів знищено російських окупантів з технікою у Мелітополі – ГУР

У тимчасово окупованому Мелітополі в результаті двох вибухів знищено російських загарбників та їхню військову техніку. Про це у суботу, 23 березня, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. За попередніми даними відомства, в самому епіцентрі вибухів перебувало близько 20 російських окупантів, дві тентовані вантажівки «Камаз» та УАЗ «Patriot».
22 березня 2024, 22:32

Теракт на росії – спланована спецоперація російських спецслужб за вказівкою путіна

Теракт у москві — спланована і свідома провокація російських спецслужб за вказівкою путіна. Її мета — виправдання ще більш жорстких ударів по Україні та тотальної мобілізації на росії. Публічну страту людей у москві варто розуміти як погрозу путіна ще більшою ескалацією та розширення війни. путін має великий досвід організації подібних терактів як способу посилення власної влади, починаючи з підривів будинків на Каширському шосе.