Новини економіки. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

12 квітня 2024, 13:24

Два мінні тральщики будуть передані Україні від Великої Британії

Британія передала Україні два мінних тральщики з Королівського військово-морського флоту, які вже прибули в Портсмут для навчання екіпажів перед виконанням завдань у Чорному морі. Військові кораблі класу Sandown, HMS Grimsby і HMS Shoreham, виведені зі складу Королівського флоту, передані українським військовим і тепер діятимуть під новими назвами «Чернігів» та «Черкаси».
11 квітня 2024, 17:42

Сумська ТЕЦ опинилась під російським авіаударом

За оновленою інформацією, росія здійснила удари КАБами після 16:00 по критичній інфраструктурі міста Суми, включаючи місцеву ТЕЦ. Про це повідомили представники Сумської ОВА. рім того, російські окупанти обстріляли Есманську громаду Шосткинського району, використовуючи ствольну артилерію. Внаслідок обстрілу постраждали дві людини, яких доставили до Глухівської лікарні.
10 квітня 2024, 20:04

400 генераторів отримає Україна від Німеччини

Уряд Німеччини планує передати Україні чотири сотні генераторів для допомоги в подоланні наслідків російської агресії на енергетичну інфраструктуру. Про це повідомило посольство Німеччини в Києві в середу, 10 квітня.
10 квітня 2024, 14:49

Люксембург надасть 50 млн євро для відновлення Криворізького району

Герцогство Люксембург вирішило виділити 50 млн євро на відновлення громад Криворізького району Дніпропетровщини, що постраждали внаслідок майже щоденних руйнівних російських обстрілів. Про це заявив начальник Криворізької РВА.
10 квітня 2024, 14:20

На півдні України російські окупанти били по енергетиці

Внаслідок чергової російської атаки, енергетичні об'єкти в Миколаївській та Одеській областях зазнали пошкоджень. Вказується, що ворожа атака призвела до пожежі та загоряння обладнання на високовольтній підстанції в Миколаївській області. Також унаслідок російського обстрілу було пошкоджено об'єкт генерації в Одеській області, виробничі приміщення були пошкоджені.
09 квітня 2024, 17:05

Україна отримала від США партію стрілецької зброї

Сполучені Штати Америки передали Україні понад 5 тисяч одиниць стрілецької зброї, яку вилучили під час огляду кораблів, що доставляли вантажі з Ірану хуситам у Ємен. Про це стало відомо з повідомлення Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM). Цієї кількості цілком достатньо, щоб оснастити стрілецькою зброєю одну українську бригаду.
08 квітня 2024, 17:25

На росії домовились з Казахстаном про поставки бензину на випадок дефіциту – ЗМІ

Повідомляється, що росія попросила Казахстан зробити резерв у 100 тисяч метричних тонн бензину, готових до оперативних поставок на росію, у разі дефіциту, який стрімко посилюється завдяки потужним атаками українських дронів та перебоями в роботі у зв’язку з природними катаклізмами. Угода про використання цих запасів для росії, за даними джерел, вже узгоджена.
08 квітня 2024, 14:41

Укренерго повідомило про стан енергосистеми: пошкоджено підстанції у двох регіонах

У ніч на понеділок на Дніпропетровщині внаслідок атаки російських ракет та дронів пошкоджено обладнання на одній із підстанцій НЕК Укренерго та дві високовольтні повітряні лінії. Про це інформує компанія Укренерго в понеділок, 8 квітня. Армія росії змінила тактику ударів по енергетичній інфраструктурі України порівняно із зимовим періодом 2022-2023 років.
07 квітня 2024, 13:33

Канада посилила допомогу Україні на тлі затримок від США

Допомога від Канади – це важливий внесок у посилення обороноздатності України на фоні довгої затримки зі схвалення життєво важливого пакету допомоги Конгресом від США. Про це заявила міністр фінансів Канади Христя Фріланд.
06 квітня 2024, 16:56

Литва надає нову партію бронетехніки Україні

Литва надала Україні бронетранспортери М577, про що повідомило Міноборони балтійської країни в суботу, 6 квітня. Конкретну кількість переданих бронемашин не названо, але відомо про стратегічне партнерство з Україною, засноване на безперервній підтримці України як стратегічний пріоритет для Литви. Міноборони Литви також повідомило про вже розроблений довгостроковий план підтримки України.
04 квітня 2024, 20:37

На росії впало виробництво бензину на 12%, а НПЗ продають запаси – ЗМІ

Протягом останнього тижня березня російські нафтопереробні заводи та підприємства зменшили виробництво бензину та дизпалива. За даними росстату, виробництво бензину знизилося до 110,7 тис. тонн на добу, що на 12% менше середнього показника в лютому, а виробництво дизпалива скоротилося до 231 тис. тонн на добу, на 3,5% менше, ніж у лютому.
03 квітня 2024, 14:01

Латвія схвалила новий пакет комплексної допомого Україні

Уряд Латвії схвалив новий пакет комплексної допомоги Україні у 2024 році на 9,6 млн євро. Про це повідомила Олена Кондратюк, заступниця голови Верховної Ради України в середу, 3 квітня. До пакета увійшли 5,3 млн євро на відбудову України та 4,3 млн євро на підтримку ЗСУ через Європейський фонд миру. Латвія також приєдналася до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України.
02 квітня 2024, 14:30

Німеччина надасть €576 млн на боєприпаси для України

Німеччина погодила виділення 576 млн євро на ініціативу Чехії з закупівлі артилерійських боєприпасів для України, що дозволить покрити вартість 180 тисяч снарядів. Все більше країн доєднуються до чеської ініціативи щодо закупівлі та постачання сотень тисяч боєприпасів для України з-за меж Євросоюзу. В рамках цієї ініціативи Україна отримає не 800 тисяч боєприпасів, як планувалося раніше, а мільйон боєприпасів.
01 квітня 2024, 13:43

Японія передала Україні $120 млн фінансової допомоги

Державний бюджет України отримав 118 млн доларів на безповоротній основі від уряду Японії, повідомив Мінфін. Ці кошти були надані в рамках двох проєктів Світового банку: «Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя» (HEAL Ukraine) та «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE), а саме грантове фінансування від уряду Японії складається з двох частин.
31 березня 2024, 21:26

Виробництво ракет «Taurus» призупинено у Німеччині

Керівник німецького дочірнього підрозділу виробника далекобійних ракет «Taurus», європейського концерну Matra BAE Dynamics Aerospatiale (MBDA), Томас Готтшильд, у своєму інтерв’ю для видання Augsburger Allgemeine, повідомив, що в Німеччині тимчасово припинено виробництво крилатих ракет Taurus.
31 березня 2024, 14:05

Новий пакет військової допомоги Україні анонсували у Франції: бронетехніка, ракети, снаряди

Франція додатково підтримає Україну, надаючи військову допомогу у вигляді бронемашин, ракет «Aster» та боєприпасів з дистанційним управлінням. Про це заявив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню. Новий пакет військової допомоги також включатиме ракети «Aster 30» для комплексів ППО SAMP/T Mamba та бронетранспортери VAB.
30 березня 2024, 13:17

Повністю зруйновано Зміївську ТЕС на Харківщині – Центренерго

У наслідок масштабного комбінованого ракетного удару, що стався 22 березня, російські загарбники зруйнували Зміївську теплоелектростанцію в Харківській області, як повідомили у ПАТ Центренерго. Міністр енергетики України Герман Галущенко відвідав місце зруйновану рашистами теплоелектростанцію та висловив обіцянку сприяти її відновленню.
29 березня 2024, 15:16

Від Світового банку Україні отримала черговий транш у $1,5 млрд

Україна отримала 1,5 млрд доларів позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку. Фінансування складається з гарантії уряду Японії через цільовий фонд Світового банку обсягом 984 млн доларів та гарантії Великої Британії на суму 516 млн доларів. Отримання траншу передбачало виконання Україною необхідних вимог за програмою.
28 березня 2024, 14:31

Поляки розблокували пункт пропуску Угринів-Долгобичув

Польські фермери тимчасово призупинили блокування руху вантажівок в обох напрямках у пункті пропуску Угринів-Долгобичув. Про це повідомила Державна прикордонна служба України (ДПСУ). Зазначено, що на можливість перетину кордону очікують 120 вантажівок. Пропуск вантажного транспорту здійснюється у звичайному режимі.
27 березня 2024, 13:12

Банк розвитку Ради Європи надасть Україні €100 млн

Адміністративна рада Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ) ухвалила новий проєкт НОМЕ, який передбачає надання Україні кредиту у розмірі 100 млн євро для компенсації за знищене майно. Про це інформує Міністерство фінансів у середу, 27 березня. За проєктом передбачено надання компенсації за понад 2000 житлових сертифікатів, що дозволить близько 5700 українцям отримати компенсацію за знищене житло.