Новини влади. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

07 вересня 2023, 18:31

Росіяни формують штурмові загони для окупації Куп’янська – глава Харківської ОВА

Російські військовослужбовці нині активно формують штурмові групи та планують спробу окупації міста Куп'янськ, що розташоване в Харківській області.
07 вересня 2023, 15:15

Зеленський присвоїв Буданову звання генерал-лейтенанта у День воєнної розвідки

Президент України Володимир Зеленський призначив Кирила Буданова, начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони, генерал-лейтенантом. Уранці цього ж дня, Кирило Буданов, який є 37-річним головою Головного управління розвідки Міноборони, привітав розвідників у відеозверненні.
07 вересня 2023, 13:20

Зеленський представив нового міністра оборони України

Президент Володимир Зеленський офіційно представив керівництву Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України та керівникам відповідних підрозділів новопризначеного міністра оборони Рустема Умєрова.
06 вересня 2023, 17:20

Голова Верховної Ради, Руслан Стефанчук, прибув до Токіо з робочим візитом

Голова Верховної Ради, Руслан Стефанчук, прибув до Токіо з робочим візитом для участі у парламентському саміті G7. Стефанчук також розповів, що під час його візиту до Японії відбудуться важливі двосторонні зустрічі з головами парламентів країн G7.
06 вересня 2023, 16:23

Верховна Рада призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони

Рустема Умєрова призначено новим міністром оборони замість Олексія Резнікова. Рішення підтримали 338 депутатів, і всі фракції висловили свою підтримку. Рустем Умєров раніше очолював Фонд держмайна. Він відомий своєю роботою над організацією "зернового коридору" і участю в обміні полоненими. Також входив до складу української делегації, яка брала участь у переговорах з росією навесні 2022 року.
06 вересня 2023, 16:07

Зеленський відреагував на жахливий обстріл Костянтинівки

Коли хтось у світі ще намагається мати справу з чимось російським, це означає заплющувати очі на реальність. Наглість зла. Зухвалість підлості. Повномасштабна нелюдь. На цей час удар російських терористів убив 16 людей у місті Костянтинівці, Донецька область. Звичайний ринок. Магазини. Аптека. Люди, які нічим не завинили. Багато поранених. На жаль, кількість загиблих і постраждалих може ще зрости.
06 вересня 2023, 14:38

Рада ухвалила рішення про призначення Кириленка головою АМКУ, проти були три фракції

Верховна Рада ухвалила рішення про призначення колишнього голови Донецької ОВА, Павла Кириленка, головою Антимонопольного комітету. Рішення підтримали 250 парламентарів, і жоден голос не надійшов від фракцій "Батьківщина", "Європейська солідарність" та "Голос".
06 вересня 2023, 14:10

Окупанти планують вийти на кордони Донецької та Луганської областей, готуються взяти «реванш» на Сході – Сирський

Ситуація на східних напрямках лишається напруженою, оскільки противник не припиняє спрямовувати свої зусилля на кордони Донецької та Луганської областей. російські війська активно готуються до можливості атаки та намагаються повернути собі оперативну ініціативу на цих напрямках. Головне завдання ЗСУ — забезпечити надійну оборону, не допустити втрати займаних позицій на Куп'янському і Лиманському напрямках.
05 вересня 2023, 21:51

Мінсовіти підтримало скасування відстрочки для студентів 30+

Міністерство освіти висловило свою підтримку законопроєкту щодо скасування відстрочки від призову для студентів старше 30 років, щоб вступ до університетів не використовувався як засіб ухилення від мобілізації. Після оголошення воєнного стану, вступ до університетів став популярним юридичним способом ухилення від призову.
05 вересня 2023, 20:57

Україна виплатить 500 тисяч доларів пілоту, який передав Мі-8 – ГУР

28-річний Максим Кузьмінов, пілот гелікоптера Мі-8, який був переміщений до України, отримає винагороду в розмірі 500 тисяч доларів за цей крок. Інформацію про це підтвердив Андрій Юсов. Існує відповідне законодавство, яке було підписано президентом України у квітні 2022 року, що передбачає компенсацію для осіб, які переходять на бік України разом із технікою.
05 вересня 2023, 17:43

Верховна Рада відновила електронне декларування, головний законопроєкт прийнято в цілому

Закон про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування в умовах воєнного стану (№9534) отримав підтримку 329 депутатів. Згідно з текстом закону, реєстр декларацій залишиться закритим ще на один рік.
05 вересня 2023, 14:47

Верховна Рада підтримала звільнення Олексія Резнікова

Верховна Рада підтримала рішення щодо звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. У засіданні 5 вересня за це рішення проголосували 327 народних депутатів. Третього вересня президент Володимир Зеленський підтвердив свій намір відправити Олексія Резнікова у відставку і призначити на посаду міністра оборони голову Фонду Державного майна України Рустема Умєрова.
04 вересня 2023, 21:53

Зеленський відвідав бойові бригади, які захищають Україну на Донецькому напрямку

Під час робочої поїздки на Донеччину Президент Володимир Зеленський побував у командних пунктах військових з’єднань, які боронять суверенітет і територіальну цілісність України у складі оперативно-тактичного угруповання «Донецьк». Президент подякував військовим за силу, хоробрість і результативність у боротьбі з російськими окупантами.
04 вересня 2023, 13:10

Міністр оборони України подав у відставку

Олексій Резніков, подав заяву про відставку зі своєї посади голові Верховної Ради, Руслану Стефанчуку. Цю новину оголосив сам глава Міністерства оборони на своїй офіційній сторінці Facebook у понеділок, 4 вересня. Нагадаємо, напередодні Зеленський підтвердив звільнення Резнікова з поста міністра оборони та назвав його наступника.
03 вересня 2023, 22:22

Резнікова звільнять з посади міністра оборони України – офіційно

Президент Володимир Зеленський підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. Після останніх скандалів з закупівлями Міноборони у медіа почали все частіше говорити про відставку міністра оборони Олексія Резнікова. Осінь – час для посилення...
03 вересня 2023, 15:42

Українські захисники прорвали першу лінію оборони росіян – Тарнавський

Українські сили рішуче прорвали першу лінію оборони росії неподалік від Запоріжжя після тривалого процесу розмінування та очікують швидкого просування. Про це заявив генерал Олександр Тарнавський, командувач угруповання військ «Таврія». Українські сили наразі знаходяться між першою та другою лініями оборони та активно розширюють свій контроль на захопленій ворогом території.
02 вересня 2023, 21:56

Цієї суботи свій день відзначають три міста, без яких не уявити Україну – Зеленський

Одеса. Наша опора на півдні, на Чорному морі. Місто, яке разом з Україною має та завжди матиме глобальне значення. Суми. Наш форпост на північному сході. Щороку в другу суботу вересня відзначає свій день. І буде відзначати завжди вільним, завжди українським. Лисичанськ. Місто, яке Україні ще належить повернути разом з усією Луганщиною.
02 вересня 2023, 20:46

Коломойського заарештували на 60 діб з можливістю внесення застави в понад 509 млн гривень

Ігор Коломойський прибув до Шевченківського райсуду Києва, де йому обрали запобіжний захід за підозрами в шахрайстві й відмиванні грошей. Олігарх попросив провести засідання у закритому режимі, на що суддя погодився. Про це повідомив кореспондент "Радіо. Свобода" із зали суду.
01 вересня 2023, 20:51

Зеленський провів засідання Ставки. Головна тема – фронт

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 1 вересня, провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, яке було повністю присвячене ситуації на передовій. "Робимо все можливе, щоб дати більше сил нашим воїнам" - повідомив президент.
01 вересня 2023, 18:16

Якщо злочин доведуть відповідні органи, то імена ухилянтів будуть оприлюднені - Данілов

Секретар РНБО України, Олексій Данілов, оголосив про намір публічно оприлюднити імена осіб, які ухилялися від призову до військової служби та лікарів військово-лікарських комісій, які їм надавали допомогу (якщо доведуть відповідні органи, що був скоєний злочин). Він зазначив це під час ефіру телемарафону у п’ятницю, 1 вересня.