Новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини

17 травня 2024, 17:53

Зеленський підписав добровільну мобілізацію засуджених

Зеленський також сьогодні підписав закон про мобілізацію засуджених. Про це вказано у картці закону №11079-1 на сайті Верховної Ради у п'ятницю, 17 травня. Згідно з цим документом, деякі категорії засуджених та ув'язнених в Україні зможуть добровільно вступити на службу в армію за контрактом під час воєнного стану. Закон передбачає умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для засуджених, які самі вирішать підписати контракт із ЗСУ.
17 травня 2024, 17:25

Зеленський підписав величезні штрафи для українців

Зеленський підписав закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за військові правопорушення.
17 травня 2024, 16:39

Прикордонники застрелили чоловіка, який намагався втекти з України

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про затримання військовослужбовця прикордонного загону, який застрелив 39-річного мешканця Дніпра, який спробував втекти з України шляхом незаконного перетину кордону з Румунією на Закарпатті. Згідно з попередніми даними, увечері 15 травня прикордонники виявили чоловіка під час патрулювання, який намагався перетнути кордон та прямував у напрямок Румунії.
17 травня 2024, 14:28

Атаковано важливі цілі російських окупантів у Новоросійську, Туапсе та Севастополі – ЗМІ

Служба безпеки України (СБУ) та Головне управління розвідки (ГУР) провели успішну операцію у ніч на 17 травня, спрямовану на об'єкти окупантів у Севастополі, Туапсе та Новоросійську. Нафтові термінали, морські порти та електропідстанції отримали удари з використанням дронів. На росії Міноборони заявило, що їх сили протиповітряної оборони знищили 102 українських безпілотники під час цієї атаки.
17 травня 2024, 13:40

Внесено зміни до Порядку бронювання від мобілізації

Кабінет міністрів ухвалив зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних, відповідно до постанови від 14 травня № 555. Працівники критично важливих підприємств ПЕК та ІТ тепер будуть бронюватися без обмежень. Також бронюванню підлягають працівники підрядних організацій, які забезпечують безперебійне функціонування Об’єднаної енергетичної системи та газотранспортної системи України.
17 травня 2024, 13:04

Зеленський про «завершення» війни та «олімпійське перемир’я»

Для завершення війни потрібно створити такі умови, щоб формальний лідер росії путін шукав вихід із цієї ситуації, але зараз у нього немає дискомфорту в цьому питанні. Саме у такому контексті сказав це президент Володимир Зеленський на зустрічі з журналістами. своїй заяві Зеленський підкреслив, що на Україну не тиснуть та не штовхають до переговорів з росією щодо завершення війни, але в атмосфері світу це може відчуватися.
17 травня 2024, 12:14

У ніч на 17 травня 2024 року знищено 20 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131»

У ніч на 17 травня 2024 року ворог атакував 20-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ та Курськ – рф.
17 травня 2024, 12:00

Ситуація щодо російського вторгнення на 17.05.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.05.24 орієнтовно склали 489870 російських загарбників, з яких 1410 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
16 травня 2024, 18:42

Одеський ТЦК та СП офіційно прокоментував відео «мобілізації в бусік»

Одеський обласний ТЦК та СП надав офіційний коментар до обурливого відео, на якому чоловіка силоміць витягнули з громадського транспорту та запхали до «бусіка». У коментарі, опублікованому у фейсбук, зазначається, що необхідно мати при собі документи під час воєнного стану, а також заклик до ввічливості у спілкуванні з військовослужбовцями.
16 травня 2024, 17:34

У горах прикордонники впіймали баскетболіста, який намагався втекти з України – ЗМІ

Українські прикордонники впіймали баскетболіста «Київ-Баскета», який намагався втекти з України та у будь-який спосіб перетнути кордон у невстановленому для цього місці. Чоловік був затриманий при спробі незаконного перетину кордону у складі групи осіб на Буковині.
16 травня 2024, 17:14

Зеленський звинуватив весь Світ у важкої ситуації на фронті

Затримка західної військової допомоги спричинила ситуацію, в результаті якої російські війська змогли почати наступ на півночі Харківської області, загрожуючи Харкову. Про це заявив президент Володимир Зеленський у коментарі для ABC News в четвер, 16 травня.
16 травня 2024, 16:42

В Одесі люди у військовій формі схопили чоловіка в маршрутці та запхали в «бусік»: реакція ТЦК

Кремезні та сильні чоловіки у військовій формі, схожі на працівників ТЦК та СП застосували проти цивільних громадян у маршрутці в Одесі перцевий балончик та силою затягла чоловіка в бус. Відео з черговим обурливим інцидентом «мобілізаційної кампанії» в Одесі шириться в Мережі. Одеський територіальний центр комплектування та соцпідтримки прокоментував інцидент, що стався в одній з міських маршруток.
16 травня 2024, 14:48

Окупанти завдали авіаудару по селу на Херсонщині та вбили людину, є поранені

Російські загарбники здійснили авіаудар на село Високе у Херсонській області. Загинула одна людина, ще п'ятеро отримали поранення. Ще один чоловік, 39 років, отримав важкі поранення, включаючи вибухову травму, поранення ока та передпліччя. У 71-річної жінки медики виявили контузію. Також до лікарні доставили двох чоловіків, 1983 та 1961 років народження.
16 травня 2024, 14:21

На Донеччині поранено шістьох шахтарів під час російського обстрілу з РСЗВ

На Донеччині у результаті чергового ворожого обстрілу, який здійснили російські загарбники, постраждали шість шахтарів. Усі постраждалі отримують необхідну медичну допомогу. Донецька обласна прокуратура також повідомила, що в селі Михайлівка Покровського району була обстріляна територія одного з місцевих підприємств. П’ятеро людей отримали травми.
16 травня 2024, 14:06

На росії в Тулі дронами ГУР уражено оборонний завод окупантів – ЗМІ

У ніч на четвер, 16 травня, українські безпілотники атакували російський оборонний завод «Базальт» у Тулі. Російські пропагандистські ЗМІ повідомляють, що протиповітряна оборона активно працювала у Тульській області цієї ночі. Подробиць щодо атаки наразі немає.
16 травня 2024, 13:38

До 10 років за ґратами заочно засуджено керівника автодорожнього підприємства з Луганщини

Завдяки доказовій базі СБУ тривалий термін за ґратами за пособництво агресору заочно отримав ексзаступник начальника Міловської філії ДП «Луганський облавтодор». Задокументовано, що очільник структурного підрозділу держпідприємства не виконав наказ керівництва про зупинення господарської діяльності, консервацію техніки та недопущення її використання загарбниками.
16 травня 2024, 13:30

Зеленський провів Ставку, перебуваючи з робочим візитом у Харкові

Президент Володимир Зеленський відвідав з робочим візитом місто Харків та провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. Глава держави ознайомився з доповідями головкома ЗСУ Олександра Сирського, командувачів ОСУВ Хортиця Юрія Содоля та ОТУ Харків Михайла Драпатого. Розмова стосувалася оперативної ситуації, завдань та потреб кожної залученої бригади та підрозділу на Харківщині, у районах Вовчанська та Липців.
16 травня 2024, 13:09

Ситуація щодо російського вторгнення на 16.05.2024

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.05.24 орієнтовно склали 488460 російських загарбників, з яких 1520 окупантів лише за останню добу! Разом переможемо! Дані уточнюються.
15 травня 2024, 18:48

Словаччина підтвердила важкий стан Фіцо після замаху

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо перебуває в "небезпечному для життя" стані після замаху на його життя в середу, 15 травня. Про це було оголошено у першому повідомленні на його сторінці у Facebook. Зазначено, що Фіцо отримав кілька пострілів з вогнепальної зброї, та був доставлений до лікарні Рузвельта в Банській Бистриці рятувальним гелікоптером і зараз перебуває у реанімації.
15 травня 2024, 17:26

Cудитимуть очільницю так зв. «виборчої комісії лнр» та її «заступницю», які організовували незаконні «вибори»

За матеріалами СБУ перед законом відповідатимуть окупаційні «високопосадовиці», які у вересні минулого року за вказівкою кремля провели на Луганщині незаконні вибори у «представницькі органи влади». Фігурантками є «голова виборчої комісії лнр» Олена Кравченко та «заступниця голови вк лнр» Маріанна Скорнякова.