Засуджено до 10 років в’язниці луганського ректора «Университета имени Даля» за співпрацю з окупантами. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
05 грудня 2023, 13:30

Засуджено до 10 років в’язниці луганського ректора «Университета имени Даля» за співпрацю з окупантами

Ректора окупаційного “університету імені Даля” в Луганську Віктора Рябічева засудили до десяти років за ґратами. Про це у вівторок, 5 грудня, повідомив Офіс генпрокурора України.

📢«За публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури [Івано-Франківський міський] суд визнав жителя Луганщини винним у пособництві державі-агресору», — йдеться на сайті відомства.

Рябічева засудили до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також його позбавили права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та закладах освіти строком на 15 років.

У суді прокурор довів, що у липні 2022 року він організував у приміщенні університету засідання так званого «другого складу громадської палати луганської народної республіки», на якому було прийнято рішення щодо створення «громадського штабу референдуму про приєднання лнр до складу рф».

Після цього він як учасник штабу займався підготовкою та проведенням псевдореферендуму – надав приміщення навчального закладу для голосування і розміщення так званої виборчої комісії.

У СБУ в Івано-Франківській області зазначили, що Віктор Рябічев ще з 2014 року співпрацює з російськими окупантами у Луганську.

📢«Судовий розгляд відбувався у спеціальному судовому провадженні in absentia (за відсутності обвинуваченого). Строк відбування покарання обчислюватиметься з моменту фактичного затримання фігуранта», — розповіли в СБУ.

📌Через окупацію частини Луганщини росією, університет імені Даля евакуювали з Луганська у серпні 2014 року до Сєвєродонецька. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну університет було знову релоковано до Києва.


Джерело: "Офіс генпрокурора України"
+Поширити: