Про підозру повідомлено ще трьох колаборанток «начальниць» з Луганщини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
01 грудня 2023, 13:09

Про підозру повідомлено ще трьох колаборанток «начальниць» з Луганщини

СБУ зібрала доказову базу стосовно колабораційної діяльності трьох ворожих поплічниць, які отримали від рашистів начальницькі крісла в окупаційних «адміністраціях» на Луганщині.

Через брак «кваліфікованих кадрів» окупанти підбирають колаборантів на керівні посади не за принципом профпридатності, а за готовність співпрацювати з окупаційним режимом і виконувати вказівки «керманичів» незаконних органів влади.

📌Так, задокументовано, що у квітні 2022 р. начальником відділу культури в «адміністрації Сватівського району лнр» стала 55-річна жителька села Гончарівка, яка раніше працювала бухгалтером у сільраді.

📌Тоді ж начальником відділу державної реєстрації актів цивільного стану так зв. «Новопсковського районного управління юстиції міністерства юстиції лнр» була призначена колишня працівниця служби у справах дітей Новопсковської селищної ради.

📌Відділ у справах молоді та спорту в незаконній «адміністрації м.Лисичанська лнр» у червні цього року очолила 45-річна місцева підприємиця.

Наразі правопорушники працюють на користь путінської диктатури, допомагають окупантам утримати контроль над тимчасово захопленою територією Луганської області.

Цим особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Слідчі СБУ продовжують досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

За добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області"
+Поширити: