Повідомлено про підозру трьом колаборантам з Луганщини, ще чотирьох судитимуть за співпрацю з російськими окупантами. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
29 листопада 2023, 15:53

Повідомлено про підозру трьом колаборантам з Луганщини, ще чотирьох судитимуть за співпрацю з російськими окупантами

СБУ задокументувала діяльність ще трьох окупаційних призначенців, які впроваджують політику рашистів у захоплених населених пунктах Луганщини.

Встановлено, що мешканці Старобільського, Щастинського та Сватівського районів після повномасштабного вторгнення пішли на співпрацю з агресором.

Колишні староста села, експрацівники місцевої ВЦА та старостинського округу добровільно очолили підрозділи із забезпечення життєдіяльності населених пунктів Стрільцівка, Чугинка та Павлівка в «адміністраціях» незаконно створених Міловського, Станично-Луганського та Білокуракинського «районів лнр».

Наразі правопорушники працюють в окупаційних «владних структурах», виконують вказівки окупантів щодо підпорядкування захоплених територій путінському режиму.

СБУ повідомила їм про підозру в колабораційній діяльності.

Також скеровано до суду матеріали завершених кримінальних проваджень щодо «начальників відділів життєзабезпечення» сіл Риб’янцеве, Євсуг, Красне Поле в адміністраціях Новопсковського, Біловодського та Марківського «районів лнр», а також так званого «заступника начальника управління – начальника відділу із життєзабезпечення м. Гірське адміністрації м. Первомайська лнр».

Нагадуємо, що санкція ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання — до 10 років позбавлення волі, до 15 років позбавлення права обіймати певні посади з можливою конфіскацією майна


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області"
+Поширити: