Президент з першою леді та іноземними лідерами вшанували пам’ять жертв Голодомору. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
25 листопада 2023, 17:06

Президент з першою леді та іноземними лідерами вшанували пам’ять жертв Голодомору

Президент України, Володимир Зеленський, разом із першою леді, Оленою Зеленською, прийняли участь у заходах, присвячених 90-річчю Голодомору 1932-1933 років — трагедії, яка визнана геноцидом українського народу. Про це повідомлено в офіційній заяві пресслужби Офісу Президента у суботу, 25 листопада.

В Успенському соборі Києво-Печерської лаври президент та перша леді долучилися до молитви пам’яті жертв голодоморів в Україні.

Після завершення молитви глава держави та представники військово-політичного керівництва й духовенства пройшли до Національного музею Голодомору-геноциду. У ході також взяли участь Президент Латвії Едгарс Рінкевичс, Президент Швейцарії Ален Берсе, Прем’єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте, голови та члени іноземних парламентів, представники дипломатичного корпусу.

📢Президент наголосив: «Ми ніколи не забудемо того, через що довелося пройти Україні. І обов’язково зупинимо новий геноцид, який Росія, що успадкувала злочинність тоталітаризму, принесла на нашу землю. Вічна памʼять усім жертвам Голодомору-геноциду! Вічна вдячність усім, хто боровся й бореться за свободу України».

📅Нагадаємо, Володимир Зеленський записав звернення до народу з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів. Він зазначив, що світ має об’єднатись, щоб покарати злочини минулого і сьогодення.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: