Зеленський провів чергову Ставку: питання мобілізацій, демобілізації, ВЛК та ТЦК. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
24 листопада 2023, 17:11

Зеленський провів чергову Ставку: питання мобілізацій, демобілізації, ВЛК та ТЦК

На засіданні Ставки Верховного головнокомандувача обговорили питання, пов'язані з мобілізацією, демобілізацією та роботою військкоматів. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у своєму каналі Telegram в п’ятницю, 24 листопада.

📢«Складні питання: мобілізація, демобілізація, ТЦК, ВЛК, ротація, строковики. Доповіді міністра оборони Умєрова, Головкома Залужного, начальника Генштабу Шаптали, міністра охорони здоров’я Ляшка, очільника МВС Клименка, міністра закордонних справ Кулеби, директора ДБР Сухачова та першого заступника міністра оборони Павлюка», - написав Зеленський.

Президент також зазначив, що віддав доручення цим відомствам підготувати комплексні рішення, не розголошуючи подробиць.

📌Видання Forbes-Україна раніше повідомило, з посиланням на депутатів, що Верховна Рада планує внести суттєві зміни у процес мобілізації та демобілізації військових. Зокрема, попередньо буде закладено термін у 36 місяців для демобілізації, що означає початок її не раніше 2025 року, але цей термін ще повинен бути затверджений Генеральним штабом. Також планується більш активна участь представників ОВА та Національної поліції у врученні повісток.

📅 Раніше командир Першого штурмового батальйону, 3 ОШБр ЗСУ Петро Горбатенко закликав до більш широкого підходу до мобілізації в Україні, вказавши, що студенти також можуть воювати. У той же час в різних містах України відбуваються мітинги родичів військовослужбовців, де ті вимагали провести ротацію.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: