На Херсонщині російські окупанти знесли пам’ятники жертвам Голодомору. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
24 листопада 2023, 18:45

На Херсонщині російські окупанти знесли пам’ятники жертвам Голодомору

У тимчасово окупованій Херсонській області було зафіксовано знесення пам'ятників російськими загарбниками жертвам Голодомору 1930-х років. Інформацію про це надав журналіст Денис Казанський.

📢«Жертви голоду – це навіть не жертви сталінських репресій. Це просто нещасні люди, звичайні селяни, котрі померли від відсутності їжі», – відзначив він.

Музей Голодомору уточнив, що є повідомлення про руйнування пам'ятників у Новій Каховці та Олешківській громаді. За цим інцидентом вони звернулися до правоохоронних органів із вимогою провести розслідування цих подій та встановити відповідальних вандалів за руйнування пам'яток.

📅Нагадаємо, що 13 листопада штат Вайомінг, США, офіційно визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу та визначив листопад як місяць пам'яті жертв цієї трагедії.


Джерело: "Музей Голодомору I Holodomor Museum"
+Поширити: