У Міноборони заявили про спробу зриву закупівель продуктів для ЗСУ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
21 листопада 2023, 16:51

У Міноборони заявили про спробу зриву закупівель продуктів для ЗСУ

Міністерство оборони зробили заяву про спроби деяких компаній перешкодити процесу закупівель продуктів харчування для Збройних сил України. Про це повідомила пресслужба відомства у вівторок, 21 листопада.

Зазначено, що 1 та 2 листопада на платформі електронних закупівель Prozorro було оголошено про проведення спрощеної закупівлі продуктів харчування для армії в одній з областей.

📢«Одна компанія-учасниця, яка змагалась за цей лот, з 2016 року взагалі не здійснювала будь-яку фінансово-господарську діяльність, її банківські рахунки були закриті, а документи на підтвердження кваліфікаційних критеріїв – відсутні», – йдеться у повідомленні.

У Міноборони повідомляють, що ця компанія мала найвищі цінові пропозиції серед інших учасників тендеру, тому було відхилена цінова пропозиція даної фірми.

📢«У відповідь компанія подала до суду та заблокувала процес визначення переможців», – зазначили у відомстві.

Вважається, що це може бути спробою завадити своєчасному постачанню продуктів на перший квартал 2024 року.

📢«Міноборони вже звернулося до правоохоронців із заявою про вчинене кримінальне правопорушення передбаченого ч. 1 ст.-114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань)», – повідомили у відомстві.

Зазначається, що у Міноборони виявлено ознаки використання подібної "схеми" і за іншими лотами.

📢«Деякі учасники закупівель зловживають принципами відкритості та вдаються до маніпуляцій українським законодавством, аби перешкоди проведенню своєчасних закупівель продуктів для армії», – йдеться у заяві.

Міністерство також повідомило, що готує заяви для правоохоронних органів "за усіма випадками, аби зупинити зловживання та своєчасно провести закупівлі в інтересах держави".

📅Нагадаємо, Мінооборони змінило правила закупівлі продуктів для армії. З грудня поточного року закупівлями продуктів харчування для потреб ЗСУ буде займатися державне агентство Державний оператор тилу.


Джерело: "Міністерство оборони України"
+Поширити: