Зафіксовано світові температурні рекорди у жовтні 2023 року. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство / Події
09 листопада 2023, 13:29

Зафіксовано світові температурні рекорди у жовтні 2023 року

У жовтні встановлено ще один рекорд щомісячних температур у всьому світі. Це вже п'ятий місяць поспіль із рекордно високими глобальними температурами. Про це повідомляє Всесвітня метеорологічна організація.

«Жовтень 2023 року визначився як найтепліший за всю історію спостережень. Середня температура повітря на поверхні становила 15,3°C, перевищуючи середній показник за 1991-2020 роки для жовтня на 0,85°C та на 0,4°C вище за попередній рекорд у найтеплішого жовтня 2019 року», - повідомили представники організації.

Загалом, жовтень 2023 року був тепліший на 1,7 °C, ніж середній жовтень впродовж доіндустріального періоду за 1850-1900 рр., який визначається як базовий період.

В цьому жовтні продовжились температурні аномалії після попередніх чотирьох місяців, коли були встановлені глобальні температурні рекорди.

Жовтень став шостим місяцем поспіль, коли протяжність морського льоду в Антарктиці залишалася на рекордно низькому рівні для цієї пори року, з місячним значенням на 11% нижче за середнє. Протяжність арктичного морського льоду досягла сьомого найнижчого значення за жовтень, на 12% нижче середнього.

Важливим фактором були сильні опади та повені в Європі через шторми, такі як Бабет та Алін. Високі кількості опадів вище середньої були зафіксовані на більшій частині території Європи.

Варто зазначити, що вересень 2023 року також встановив світовий рекорд за температурою, з середньою температурою повітря на поверхні планети 16,38°C.


Джерело: "World Meteorological Organization"
+Поширити: