Міністр молоді та спорту Гутцайт подав заяву про відставку. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
08 листопада 2023, 17:35

Міністр молоді та спорту Гутцайт подав заяву про відставку

Вадим Гутцайт, який обіймав посаду міністра молоді та спорту, подав свою заяву про відставку до Верховної Ради. Інформацію про це повідомив голова парламенту, Руслан Стефанчук, у своєму Facebook, опублікованому у середу, 8 листопада.

📢У своїй заяві Стефанчук повідомив: "До Верховної Ради надійшла заява міністра молоді та спорту України Гутцайта В.М. про відставку. Заяву буде розглянуто найближчим часом."

Напередодні вже стало відомо, що уряд цього тижня залишить міністр спорту Вадим Гутцайт.

Нагадаємо, що Гутцайта призначили міністром молоді та спорту 4 березня 2020 року, коли він отримав підтримку під час пакетного голосування за новий склад Кабінету міністрів.

📢«Скоро майже рік, як я перебуваю на посадах міністра молоді та спорту України і президента Національного олімпійського комітету України. За цей рік було багато маніпулювань стосовно моїх повноважень, ухвалених рішень та поєднання цих посад… Сьогодні я ухвалив рішення про відставку з посади міністра молоді та спорту України і планую зосередитись на роботі в Національному олімпійському комітеті України. За підтримку мого кроку вдячний президентові України Володимиру Зеленському, керівнику Офісу президента України Андрію Єрмаку, премʼєр-міністру України Денису Шмигалю», — написав Гутцайт.

Варто зазначити, що Вадим Гутцайт народився 6 жовтня 1971 року і є не лише політик, а й фехтувальник на шаблях, який брав участь у трьох Олімпійських іграх (1992, 1996 і 2000), ставши олімпійським чемпіоном 1992 року в командному заліку. Він також є тренером, заслуженим тренером України з 2003 року та членом виконкому Національного олімпійського комітету.

У 2017 році Гутцайт очолив Федерацію фехтування України, а у 2018 році став керівником департаменту молоді та спорту Київської міської державної адміністрації.

На позачергових парламентських виборах 2019 року його включили до виборчого списку партії "Слуга народу" під номером 81, але він відмовився від участі у виборах.


Irta-fax
+Поширити: