Народний депутат організував переправлення чоловіків за кордон – СБУ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
01 листопада 2023, 13:00

Народний депутат організував переправлення чоловіків за кордон – СБУ

Правоохоронці наразі проводять ряд обшуків у спільників народного депутата, який організував схему для "ухилянтів". Про це було оголошено пресслужбою СБУ у середу, 1 листопада.

📢У повідомленні зазначено: «Нардеп організував протиправний механізм і використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити "потрібних людей" у систему Шлях нібито як волонтерів… Таким чином йому вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини».

Служба безпеки встановила, що нардеп зберігав частину необхідних документів для втечі "клієнтів" за кордон у свого колишнього помічника – депутата Київської облради 8-го скликання, а також у свого близького родича.

Наразі проводяться обшуки за місцями роботи та проживання осіб, звинувачених у цій схемі, зокрема, в офісі громадської організації, де розташована приймальня нардепа.

Почато кримінальне провадження за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч.-2 ст. 15, ч.-2 ст. 332 КК України), а максимальний термін ув'язнення для фігурантів може становити до 7 років.

Служба безпеки України не розголошує ім'я підозрюваного нардепа, але раніше сьогодні ЗМІ повідомили про обшуки у депутата Олександра Дубінського.

📅Нагадаємо, що 9 серпня Дубінському було пред'явлено підозру у наданні неправдивих відомостей для отримання дозволу на виїзд за кордон. 10 серпня суд відпустив його під особисте зобов'язання на два місяці із носінням електронного браслета.


Джерело: "Служба безпеки України"
+Поширити: