Повідомлено про підозру заступнику командира «казачого» підрозділу окупаційної армії. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
31 жовтня 2023, 17:39

Повідомлено про підозру заступнику командира «казачого» підрозділу окупаційної армії

СБУ задокументувала діяльність заступника командира так зв. «4-го батальйону «6-го отдельного гвардейского мотострелкового казачьего полка «нм лнр» им. Матвея Платова». Цей окупаційний підрозділ сформовано на базі «казачих» бандформувань, які у 2014-2015 рр. які чинили збройний опір силам АТО на Луганщині.

За даними слідства, мешканець м. Хрустальний (стара назва Красний Луч) добровільно приєднався до військ агресора у лютому 2022 року, одразу після початку рашистської навали.

Спочатку його було зараховано на рядову посаду, згодом фігурант став заступником командира батальйону по роботі з особовим складом.

Встановлено його безпосередню участь у бойових діях на Луганщині. У районі Попасної зловмисник не лише командував особовим складом батальйону, але й особисто допитував полонених українських воїнів.

Аби отримати керівну посаду в структурах окупаційної влади, правопорушник взяв участь у кадровому конкурсі «Лидеры возрождения», через який адміністрація президента рф відбирає та просуває «управлінців», готових співпрацювати з загарбниками на тимчасово окупованих територіях. Утім, безуспішно.

Замість керівного крісла він отримав повідомлення про підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях продовжують досудове розслідування за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

📢 Невдовзі правопорушника буде оголошено у розшук.

❗ Йому загрожує до 15 років ув’язнення та конфіскація майна.


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області"
+Поширити: