Друга підозра повідомлена заочно рашистській нібито сівачці чичеріній. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
31 жовтня 2023, 17:18

Друга підозра повідомлена заочно рашистській нібито сівачці чичеріній

Українські правоохоронці вдруге повідомили російську співачку чичеріну про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Служба безпеки України зазначає, що підозра ґрунтується на відеозверненні, де вона закликала українських військових здаватися у російський полон та погрожувала ув’язненням до концтаборів у Сибіру.

📢«На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Чичеріній про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 1, ч. 2 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України); ст. 436 (пропаганда війни); ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників)», - йдеться в офіційному повідомленні.

У СБУ нагадали, що напередодні 2023 року 45-річна рашистська співачка опублікувала в Ютубі відеозапис, де закликала український військових здаватися у російський полон. Крім того, Чичеріна погрожувала українським захисникам ув’язненням до концтаборів у Сибіру.

Нагадаємо, що російська співачка раніше отримала підозру у березні 2022 року за двома статтями — Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами).

Українські правоохоронці також розслідують дії чичеріної після теракту в Оленівці, коли вона виступила в тимчасово окупованому селищі та закликала місцевих мешканців приєднатися до окупантів.

Про підозру чичеріній також повідомили після того, як у березні 2022 року вона незаконно прибула до тимчасово окупованого Енергодара та зняла український прапор з мерії. Національна поліція Україна заявила, що співачку буде оголошено у міжнародний розшук та вживаються заходи щодо накладення арешту на її активи, незалежно від того, де вони знаходяться.


Джерело: "СБУ"
+Поширити: