На Луганщині виявлено понад 30 так званих «силовиків», які співпрацюють з окупантами. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
20 жовтня 2023, 13:24

На Луганщині виявлено понад 30 так званих «силовиків», які співпрацюють з окупантами

З початку цього року СБУ ідентифікувала та задокументувала діяльність понад 30 зрадників та колаборантів, які у складі так зв. «силових структур» співпрацюють з окупаційним режимом на Луганщині.

Серед них є колишні представники цивільних професій, які сприйняли окупацію як можливість «вдалого працевлаштування». Утім, є й ті, хто в умовах воєнного часу зрадив присязі й перейшов на бік ворога.

Так, встановлено, що у березні 2022 р. очільником створеної загарбниками незаконної поліцейської структури – «Троицкого ровд мвд лнр» призначено експрацівника органів внутрішніх справ Луганщини.

У 2014 році він підтримав агресора і далі служив у так зв. «мвд лнр», у тому числі на керівних посадах у «центральному апараті» псевдоміністерства.

Наступним етапом «кар’єри» стала начальницька посада на Троїщині, де фігурант допомагав ворогу втримувати під контролем ситуацію на Троїщині, виявляв проукраїнськи налаштованих громадян та здійснював їх «кримінальне переслідування».

❗ Йому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Як уже повідомлялося, за матеріалами СБУ у вересні цього року саме за цією статтею КК України до 13 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна було заочно засуджено його «колегу» – так зв. «начальника оперативного отделения Станично-Луганського ровд мвд лнр».

Співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури продовжують оперативні та слідчі заходи для притягнення зловмисників до відповідальності.


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області"
+Поширити: