СБУ викрила призначених окупантами «керманичів» двох міст на Луганщині. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
10 жовтня 2023, 13:22

СБУ викрила призначених окупантами «керманичів» двох міст на Луганщині

Оперативники та слідчі СБУ задокументували діяльність призначених окупантами очільників двох міст на Луганщині. Обидва російські ставленики раніше вже встигли вислужитись перед агресором.

Зокрема, «начальником відділу життєзабезпечення м. Привілля» в окупаційній адміністрації Лисичанська призначено місцевого мешканця, який у 2014 році приєднався до російсько-терористичних угруповань і воював проти України. Після звільнення міста від бойовиків він переховувався на тимчасово окупованій території, оскільки перебував у розшуку за участь в НЗФ. Захопивши Привілля, рашисти призначили ексбойовика керувати містом.

Посаду заступника начальника «відділу життєзабезпечення м. Золоте лнр» окупанти віддали колишньому депутату Первомайської міськради від «партії регіонів», активному прихильнику путіна та антимайдану. Співпрацювати з загарбниками в окупаційних владних структурах він почав після 2014 року.

Наразі зловмисники підпорядковують агресору життя напівзруйнованих міст та сприяють утвердженню режиму окупації.

❗ Російським призначенцям доведеться відповідати перед законом за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, яка колабораційну діяльність передбачає до 10 років позбавлення волі та конфіскацію майна.

Співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури продовжують роботу з документування діяльності ворожих поплічників, аби жоден із них не уникнув відповідальності.


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області"
+Поширити: