Відповідатимуть перед законом 19 організаторів окупаційного псевдореферендуму на Луганщині. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
06 жовтня 2023, 13:40

Відповідатимуть перед законом 19 організаторів окупаційного псевдореферендуму на Луганщині

Оперативники та слідчі СБУ встановили особи та зібрали доказову базу стосовно ще 19 ворожих пособників, які сприяли окупації Луганської області через організацію незаконного «референдуму».

📢Повідомлення про підозру у вчиненні злочинів проти національної безпеки отримали дванадцять «голів» та «членів виборчих комісій», які провели незаконний «референдум» у Новопскові, Марківці та в селищі Плахо-Петрівка Сватівського району.

За даними досудового розслідування вони добровільно погодилися обійняти ці посади.

У вересні 2022 року правопорушники провели організаційну роботу із формування списків виборців та видачі бюлетенів, складання протоколів голосування тощо. Крім того, вони надавали вказівки іншим членам «комісій» з питань проведення фейкового «плебісциту».

Зловмисникам інкримінується вчинення злочинів, передбачених такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

📢Обвинувальні матеріали щодо ще сімох організаторів окупаційного «референдуму» у Кремінній, Сєвєродонецьку, Лисичанську, селах Новоселівське та Куземівка на Сватівщині вже перебувають на розгляді в судах.

❗ Зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури вживають комплексні заходи для їх притягнення до кримінальної відповідальності.


Джерело: "Пресслужба СБУ в Луганській області, Луганська обласна прокуратура"
+Поширити: