СБУ викрила на пособництві окупантам керівника великого агропідприємства на Луганщині. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
05 жовтня 2023, 12:56

СБУ викрила на пособництві окупантам керівника великого агропідприємства на Луганщині

СБУ викрила колишнього депутата Луганської облради від партії регіонів — керівника великого підприємства агропромислового комплексу, який сприяє загарбникам, організувавши господарську діяльність у взаємодії з органами окупаційної влади та на користь агресора.

Встановлено, що у березні 2022 р., після окупації Старобільського району, директор ТОВ «Грисар-Агро» перереєстрував підприємство у «державних органах лнр» та продовжив роботу при «новій владі».

Підприємець одразу долучився до так зв. «державної програми розвитку агропрому лнр» та отримав від окупаційної адміністрації понад 5 млн російських рублів на розвиток власного сільськогосподарського виробництва при новій владі.

Частина агропродукції підприємства реалізується на тимчасово окупованій території, решта вивозиться для збуту до країни-агресора. Агрофірма сплачує податки окупантам у російських рублях.

📢Керівнику агропідприємства повідомлено про підозру в пособництві державі-агресору, її збройним формуванням та окупаційній адміністрації.

❗ За цей злочин ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України передбачає від 10 до 12 років ув’язнення з позбавленням права протягом 15 років обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, з конфіскацією майна.

📌Досудове розслідування проводить слідчий підрозділ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.


Джерело: "3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк"
+Поширити: