Народому депутату Шуфричу повідомлено про підозру у державній зраді. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
15 вересня 2023, 17:10

Народому депутату Шуфричу повідомлено про підозру у державній зраді

Народному депутату Нестору Шуфричу повідомили про підозру у державній зраді. Про це оголосила Служба безпеки України (СБУ) у п'ятницю, 15 вересня.

За даними слідства, Шуфрич тісно співпрацював і виконував завдання колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони України Володимира Сівковича, який був агентом федеральної служби безпеки російської федерації (фсб) і координував діяльність російських агентів в Україні. У 2014 році він втік до москви.

Одним з основних завдань Шуфрича була підривна діяльність в інформаційній сфері. Він систематично поширював наративи кремля про те, що українська держава – нібито штучне утворення, що в Україні та росії єдина історія і що українці та росіяни – нібито "один народ". Таким чином, Шуфрич намагався розвивати проросійські настрої в українському суспільстві.

Зараз проводиться 45 обшуків за місцями проживання Нестора Шуфрича та в його близькому оточенні.

Згідно з матеріалами СБУ, нардепу повідомлено про підозру за статтею про державну зраду (ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.


Джерело: "СБУ"
+Поширити: