Зі щита «Батьківщини-матері» у Києві демонтували радянську символіку. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
01 серпня 2023, 17:18

Зі щита «Батьківщини-матері» у Києві демонтували радянську символіку

Зі щита «Батьківщини-матері» у Києві здійснили демонтаж колосків, серпа та молота, про що було повідомлено 1 серпня Національним музеєм історії України у Другій світовій війні, а також Міністерством культури та інформаційної політики.

Виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що демонтаж проходить згідно з графіком. Конструкцію тризуба вже виготовили, а також провели дослідження з якості металу. Карандєєв висловив впевненість, що роботи з заміни радянського герба на тризуб завершаться вчасно.

До Дня Державного прапора України та Дня Незалежності України, український народ буде мати такий важливий та необхідний елемент у протистоянні в ідеологічній боротьбі з ворогом, за словами Карандєєва, який особисто перевірив хід робіт.

Також виконувач обов’язків міністра підтримав пропозицію вченої ради музею перейменувати скульптуру на "Україна-мати".

Демонтаж радянського герба на «Батьківщині-матері» у Києві розпочали 30 липня, і скульптор тризуба, Олексій Пергаменщик, розповів, що радянський герб розрізають по швах.

Міністерство культури та інформаційної політики України попередньо заявило 13 липня, що радянський герб на щиті скульптури "Батьківщина-мати" замінять на тризуб до Дня Незалежності України 24 серпня. Вартість проєкту становить 22 млн 940 тис. грн, а фінансується він коштом бізнесу.


Джерело: "Мінкульт"
+Поширити: