Юрій Горбунов надав пояснення щодо серіалів: "Військові хочуть позитиву". Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура
19 липня 2023, 22:36

Юрій Горбунов надав пояснення щодо серіалів: "Військові хочуть позитиву"

Телеведучий, актор та продюсер Юрій Горбунов звернувся до громадськості у відеозверненні після критики, що надійшла на адресу його компанії "Прототип продакшн" за знімання комедійного серіалу "СМТ Інгулець", який фінансується державою. Горбунов запевнив, що їхня компанія чесно перемогла у конкурсі, оголошеному державною компанією "Мультимедійна платформа іномовлення України" (материнською компанією телеканалів "Дім" та російськомовного UATV). Продюсер вважає, що знімання подібних комедійних серіалів під час війни є доцільним, оскільки "військові потребують позитиву".


"Сума в 33 мільйони гривень на 24 серії - фахівці знають, що це невеликі кошти. Ми зробимо все можливе, щоб створити продукт, який відображатиме нашу сьогоденну реальність і буде надихати. Чому нам важливо зараз знімати комедію? Від початку війни ми влаштували сотні концертів для Збройних Сил України. Я знаю, що військові потребують позитиву, вони хочуть гумору, як вони реагують на анекдоти, на веселі історії. Тому я впевнений, що гумор зараз дуже потрібен", - заявив Горбунов.


Продюсер також пояснив, що наразі російський серіал "Інтерни" з Іваном Охлобистіним є популярним серед українських глядачів на YouTube. Тому він вважає, що українській аудиторії потрібно запропонувати альтернативу.

"Крім того, Російська Федерація надає значні фінансові ресурси на інформаційну і культурну війну. Вони знімають сотні серіалів, фільмів, мультфільмів, в яких пропагують своє російське бачення світу. А у нас ще немає чим відповісти. Тому держава оголосила конкурс, на який ми відреагували. Наша продакшн-компанія працює в Україні, ми знімаємо для українців. Багато людей виїжджають за кордон, а ми залишаємося тут, ми створюємо робочі місця, запускаємо індустрію, сприяємо розвитку економіки. Крім того, всі права на цей серіал належатимуть державі", - зазначив Горбунов.

Згідно з тендером, який проводився через систему Prozorro, серіал "СМТ Інгулець" матиме 24 серії. Сюжет розповідатиме про двох талановитих айтішників, Максима та Данила, які втікають з фронтового Харкова і опиняються в смт "Інгулець" на Кіровоградщині, де їхніми керівниками є фермер Олексій Паровоз, відомий як "Батя". Героїв записують до місцевої самооборони та призначають на службу на блокпосту та роботу на фермі. Народний депутат Микола Княжицький відзначив, що персонаж Паровоза міг бути інспірований президентом футбольного клубу "Інгулець" Олександром Поворознюком, якого відомо по його характерним висловлюванням, які послужили основою для кількох пісень.

Усього "Мультимедійна платформа іномовлення України" замовила 53 розважальних проєкти на суму 150 мільйонів гривень для різних телеканалів. Усі ці проєкти знімаються вітчизняними компаніями українською мовою. Деякі з них плануються вийти цього року, а деякі - наступного.


irta-fax
+Поширити: