"Це не реально": У мережі розповіли, скільки коштує оформлення російського паспорта у "ЛНР". Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Регіональні
13 квітня 2023, 18:12

"Це не реально": У мережі розповіли, скільки коштує оформлення російського паспорта у "ЛНР"

Окупаційна "влада" на території окупованої Луганської області всіляко обмежує можливості людей без російських паспортів, проте отримати їх практично нереально, і тому є кілька суттєвих причин.

Про "підводні камені" в процесі отримання російського громадянства свідчать як розповіді місцевих жителів, так і росіян, які побували на окупованій території Луганщини, в регіональних ТГ-спільнотах, передає Час Пік. Космічні ціни на переклад документів та двомісячні черги на отримання паспорта РФ роблять цю "місію" для багатьох "нездійсненною".

Так, один з учасників місцевих чатів нещодавно поділився досвідом оформлення паспорта РФ у т.зв. "ЛНР". За його словами, переклад документів російською мовою коштує великих грошей, а ціни в Луганській області набагато вищі, ніж навіть у Москві.

"Незважаючи на возз'єднання з Росією, важко отримати російський паспорт. Потрібно оформити багато документів, які слід перекласти російською мовою і завірити нотаріально. Кожен такий документ - 1500 руб., а пенсії по 10000 та двомісячні черги на оформлення наших паспортів. Для багатьох пенсіонерів усе це не реально.

Причому ціни в ЛНР відсотків на 30-40 вищі за московські. Пов'язано це з тим, що солдатам непогано платять, по 195 000 на місяць. Однак на пенсію вижити неможливо. І в Москві пенсіонери бідні та жебрують, позбавлені можливості отримувати кваліфіковану медичну допомогу та відпочивати, що ж казати про ЛНР", - розповідає росіянин.


Час Пік
+Поширити: