Понад 10 тисяч дітей з Донбасу вже депортовано до росії. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал / Регіональні
08 березня 2023, 16:00

Понад 10 тисяч дітей з Донбасу вже депортовано до росії

З 24 лютого 2022 року з Донецької та Луганської областей на територію рф загалом депортовані майже сто двадцять тисяч людей, пише видання «Східний варіант».

За даними Українського національного центру розбудови миру, що виконує функції Національного інформаційного бюро відповідно до Женевських конвенцій про поводження з військовополоненими та про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року, людей переважно депортують до Ростовської, Смоленської, Московської областей, а також у Казань.

«Згідно з наявною у розпорядженні НІБ інформації з 24 лютого 2022 року з Донецької та Луганської областей на територію РФ були депортовані 119 900 людей, з них 10 859 дітей», — повідомили в Українському національному центрі розбудови миру у відповідь на запит Суспільного Донбас.

Також в Центрі зазначили, що наразі повернути вдалось лише шістдесят дітей, які були незаконно вивезені з Донбасу.


Ірта-fax
+Поширити: