Результати засідання «Коаліції дронів» повідомили в Міноборони. Ірта-Fax (версія для друку) 15 квітня 2024, 20:36

Результати засідання «Коаліції дронів» повідомили в Міноборони

На спеціальному позачерговому засіданні керівної групи Коаліції дронів, міжнародні партнери обіцяли швидко розпочати поставки Україні безпілотників різних моделей, різної модифікації. Про це повідомило Міністерство оборони в понеділок, 15 квітня.

📢"Ситуація на фронті змінюється щодня, ворог продовжує атакувати цивільні об’єкти, особливо енергетичну інфраструктуру. Ми потребуємо інструментів для асиметричної відповіді. Час для обговорення рішень спливає, нам це потрібно вже зараз", – звернулася до учасників засідання заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

🛫Міноборони оголосило результати засідання:

📅Коаліція дронів була започаткована в рамках роботи Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» наприкінці 2023 року. Велика Британія та Латвія є співлідерами коаліції, а також до неї долучилися Данія, Естонія, Литва, Канада, Нідерланди, Німеччина та Швеція.

🛫Нагадаємо, що президенту Володимиру Зеленському продемонстрували новий ударний дрон, схожий на російський «Ланцет». Цей дрон може атакувати ворожі цілі на оперативно-тактичній глибині понад 100 кілометрів.


URL: http://irtafax.com.ua/news/2024/04/2024-04-15-6.html Copyright © Ірта-FAX, 2006-2024